Uutiset

18.9.2018 16.45

Uudenmaan Keskustanuoret: Pidetään Väinö lihassa

Uudenmaan Keskustanuoret tukee Väinö Tuovisen, 19, pyrkimyksiä jatkaa Keskustanuorten liittohallituksessa. Uudenmaan Keskustanuorissa on oltu tyytyväisiä Tuovisen toimintaan liittohallituksen jäsenenä sekä piirin puheenjohtajana. Väinöä kuvaillaan piirissä innostavaksi ja idearikkaaksi toimijaksi, jonka sydän sykkii järjestön kehittämiselle. Tuovisen aktiivisuus pitää liiton moottorit käynnissä ja Uudenmaan piirissä toivotaankin hänelle jatkokautta, jotta hyvä aktiivinen kehitys jatkuisi.

Espoolainen Tuovinen valittiin liittohallituksen jäseneksi kaksi vuotta sitten poikkeuksellisen nuorena ehdokkaana. Silloin Tuovisen vahvuuksina nähtiin innostus, näkemys ja aktiivinen ote järjestön kehittämiseen. Kahdessa vuodessa tämä politiikan duracell-pupu on pystynyt keräämään valtavan määrän uutta osaamista ja kokemusta, mutta kyennyt silti säilyttämään aikaisemmat vahvuutensa. “Väinö on osoittanut jatkuvasti kykyään oppia ja kehittyä, mutta ennen kaikkea kykyään kehittää järjestöä ja toimintaa” -sanoo Uudenmaan Keskustanuorten toiminnanjohtaja Joonas Salmi.

Tuovinen on osoittanut Keskustanuorissa kykenevänsä järjestölliseen kehittämiseen ja poliittiseen linjaamiseen. Hänen osaamisensa näkyy myös Keskustanuorten ulkopuolella. Tuovinen opiskelee taloustiedettä Helsingin valtiotieteellisessä tiedekunnassa, jonne hän ansaitsi opiskelupaikan sijoittumalla toiseksi kansallisessa talousguru-kilpailussa. Lisäksi Tuovinen pyörittää talousaiheista podcastia Finanssiala ry:lle.

“Vaikka Väinö on jo saanut paljon aikaan liittohallituksessa, uskomme hänellä olevan vielä annettavaa. Tämänkin kampanjan aikana tulemme kuulemaan paljon uusia ehdotuksia järjestömme kehittämiseksi”, sanoo Uudenmaan Keskustanuorten varapuheenjohtaja Sofia Tuisku.

Tuovinen on ottanut vastuuta järjestön pitkän tähtäimen toiminnan kehittämisen suunnittelusta ja tulokset puhuvat puolestaan. Keskustanuorilla on nyt Tuovisen vetämänä valmisteltu uusi strategia, joka sisältää monia uraauurtavia ideoita – esimerkiksi Seinäjoen liittokokoukselle esiteltävän jäsenpolkumallin ja tavoiteohjelmamallin. Strategiaa lähdetään viemään käytäntöön toden teolla ensi vuoden aikana ja Uudenmaan Keskustanuorten mielestä olisikin tärkeää, että strategian valmistelussa vahvasti esiintynyt Tuovinen olisi mukana liittohallituksessa, joka vastaa strategian jalkauttamisesta piireihin ja edelleen kaikkeen Keskustanuorten toimintaan.

Yhdistettynä käytännön järjestötyön osaamiseen – taustallaan yli vuosi piirijärjestön puheenjohtajana, kaksi vuotta liittohallituksessa, neljä vuotta piirihallituksessa sekä vuosi Keskustanuorten liiton työvaliokunnassa – Tuovisella on erinomaiset edellytykset jatkaa liiton johdossa sekä viedä Keskustanuoria järjestönä 2020-luvulle.

Palaa otsikoihin