Uutiset

4.10.2017 12.43

Uudenmaan Keskustanuoret: Sofia Tuisku Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi

SofiaTuisku_vpjtiedote

Uudenmaan Keskustanuoret esittää Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi 26-vuotiasta Sofia Tuiskua. Tuisku on espoolainen maaseututiedottajana työskentelevä maantieteilijä, joka on hiljattain palannut kotikaupunkiinsa opiskeluvuosien jälkeen. Työn ohessa Tuisku suorittaa tradenomin opintoja Haaga-Helia ammattikorkeakoulussa Helsingissä. Ennen Espooseen paluuta Tuisku työskenteli puolentoista vuoden ajan Etelä- ja Itä-Savon Keskustanuorten toiminnanjohtajana.

– Haen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi, koska haluan antaa monipuolisen osaamiseni järjestön käyttöön. Työskenneltyäni järjestön palveluksessa puolitoista vuotta tunnen Keskustanuorten arkipäivän kuin omat taskuni ja tiedän hyvin, millaisista lähtökohdista liittokokouksessa hyväksyttävää uutta strategiaa lähdetään toteuttamaan, toteaa Tuisku.

Järjestöllisen osaamisen lisäksi Tuiskun vahvuuksia ovat monipuolinen koulutus, innostus aluekehittämiseen ja viestintäosaaminen. Espoossa kasvanut, Turussa opiskellut ja Mikkelissä työskennellyt Tuisku sanoo nähneensä alueiden erot myös käytännössä.

– Haluan olla vähentämässä maaseudun ja kaupungin välistä vastakkainasettelua. Me Keskustanuoret olemme laaja verkosto, joka tuntee suomalaisten arjen lähes maan jokaisessa kolkassa. Tästä voisimme ottaa vielä enemmän irti, sanoo Tuisku.

Keskustalaisille politiikalle Tuisku näkee selkeän tilauksen, johon sopii hänen oma mottonsakin:

– Mottoni on ”En kannata äärimmäisyyttä”, ja se on myös poliittisen näkemykseni perusta. Voi ajatella keskeltä olematta tylsä, hajuton ja mauton. Meidän Keskustanuorten on näyttävä, jotta nuoret löytävät ajan hengen mukaisen vaihtoehdon – puolueen, jossa luodaan uutta menemättä äärilaidoille.

Vastikään Uudenmaan Keskustanuoriin siirtyneen Tuiskun ehdokkuudelle löytyy kannatusta myös uudesta kotipiiristä:

– Sofia on inspiroiva ja innostava keskustanuori! Paljon kertoo se, kuinka laajan ja syvän yleisen arvostuksen hän hankki toimiessaan Etelä- ja Itä-Savon Keskustanuorten toiminnanjohtajana. Nostin kädet kattoon kuullessani tämän talentin onnistuneesta kaappauksesta Saimaan kyljestä Uudenmaan talliin. Mutta vielä innostuneempi olen siitä, että kaikki Sofian energia voidaan nyt valjastaa liitonkin käyttöön!

Liittohallituslaisena tiedän, että tälle on tarvetta. Viime aikoina liiton strategiauudistusta vetäessäni olen paljon miettinyt liiton tilaa ja tulevaisuutta. Kaikista pohtimistani vaihtoehdoista Sofia on rehellisesti sanottuna paras vaihtoehto liiton varapuheenjohtajaksi. Saamme Sofiasta freesillä tavalla ajattelevan – ja näkyvän – varapuheenjohtajan, Uudenmaan Keskustanuorten puheenjohtaja ja liittohallituksen jäsen Väinö Tuovinen kehuu.


Palaa otsikoihin