Uutiset

27.4.2018 21.03

Uudenmaan Keskustanuoret: Suomeen tulevaisuus- ja teknologiaministeri

Maailma muuttuu ennennäkemättömän kovalla vauhdilla. On todennäköisempää kuin koskaan, että seuraavan kolmenkymmenen vuoden aikana ihmiskunta on onnistunut kehittämään itseään älykkäämmän tekoälyn. Uudenmaan Keskustanuoret näkee, että tekoäly voi olla ihmiskunnalle samaan aikaan joko suunnaton uhka tai valtava mahdollisuus. Kummaksi se päätyy – se riippuu siitä, uskallammeko tehdä oikeat päätökset ajoissa.


Uudenmaan Keskustanuoret vaatii, että valtioneuvostoon perustetaan tulevaisuus- ja teknologiaministerin salkku. Tulevaisuus- ja teknologiaministerin tehtäviin kuuluisi vastuu kansantalouden rakennemuutoksesta kohti maailmaa, jossa tekoäly joko:

a) syrjäyttää ihmiset nykyisistä työtehtävistään (substituutiostrategia) tai

b) uudistaa ihmisten nykyisiä työtehtäviä merkittävästi (komplementaarisuusstrategia)


Tulevaisuus- ja teknologiaministerin tärkeintä tehtäväkenttää olisi sekä suomalaisen että eurooppalaisen tekoälylainsäädännön kehittäminen. Tehtäväaluetta täydentäisi suomalaisten teknologiakeskittymien vahvistaminen aktiivisella elinkeino-, korkeakoulu- ja tutkimuspolitiikalla sekä tekoälytutkimuksen edistäminen niin suomalaisella kuin eurooppalaisella tasolla.


“Suomi on nyt nousemassa siitä katastrofista, minkä aiheuttivat yhdessä sekä finanssikriisi että Nokian matkapuhelinliiketoiminnan hajoaminen, mutta myös metsäteollisuuden murros. Noususta ei kuitenkaan tule pitkää iloa, jos unohdamme nyt keskittyä tulevaisuuden haasteisiin. Tekoäly tulee olemaan kirjapainotaidon, höyrykoneen ja internetin veroinen vallankumous siinä maailmassa, jossa elämme. Jos Suomi haluaa selvitä tuosta murroksesta voittajana, työ sen eteen on aloitettava NYT”, toteaa Uudenmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Väinö Tuovinen ponnekkaasti.

Ministeri olisi vastuussa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osastosta, liikenne- ja viestintäministeriön tietoliiketoimintayksiköstä, työ- ja elinkeinoministeriön innovaatiot- ja yritysrahoitus- sekä työllisyys- ja toimivat markkinat –osastoista sekä valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastosta.


Myös Suomen Keskustanuorten huhtikuussa kokoustanut valtuuskunta hyväksyi Uudenmaan Keskustanuorten jättämän aloitteen tulevaisuusministerin salkun perustamisesta. Näin ollen myös Suomen Keskustanuoret haluaa, että Suomessa olisi tulevaisuus- ja teknologiaministeri. Uudenmaan Keskustanuoret tähtääkin seuraavaksi kohti puoluekokousta ja puolueen kannan muuttamista aiheesta.Lisätietoja: 

Väinö Tuovinen, Puheenjohtaja

0443630148
Palaa otsikoihin