Varsinais-Suomen Uutiset

20.9.2018 10.02

Varsinais-Suomen Keskustanuoret: Anna Sirkiä MEPiksi!

Varsinais-Suomen Keskustanuoret tukevat turkulaisen Anna Sirkiän valintaa Europarlamentaarikoksi.

-Anna Sirkiä on pätevä ja valmis Euroopan Parlamenttiin. Hänen monien vuosien kokemuksensa politiikassa on valmistanut häntä tähän pisteeseen ja me nuoret tuemme häntä täysin. Parempaa edustajaa Euroopan parlamenttiin Suomi ei voisi saada. Tarvitsemme positiivista muutosta, tuoreita näkökulmia ja maatalouden osaajaa EU -tasolla, toteaa Varsinais-Suomen keskustanuorten puheenjohtaja Henna Takatalo.

Sirkiä toimii tällä hetkellä eduskunnassa kansanedustaja Olavi Ala-Nissilän avustajana ja opiskelee Turun ammattikorkeakoulussa musiikkipedagogiksi ja oopperalaulajaksi. 

-Eduskunnassa olen saanut seurata läheltä EU-asioita suuren valiokunnan työskentelyn kautta ja olen perehtynyt myös mm. Espanjan ja Katalonian tilanteeseen avustaessani entistä kansanedustajaa Mikko Kärnää aiheeseen liittyvissä asioissa, Sirkiä kertoo.

-Euroopan unioni on valtavassa murroksessa. Nyt käydään keskusteluja joissa määrätään unionin suunta. Minulla on suuri halu olla vaikuttamassa siihen, että Eurooppa olisi jatkossa itsenäisten kansallisvaltioiden liitto, joka nojaisi vahvasti arvoihinsa. Haluan tuoda unionin päätöksentekoon pohjoisen kestävän elämäntavan äänen. Puolustaa pohjoista, Sirkiä kertoo.

-Emme saa tuudittautua siihen, että asiat ovat Suomessa kohtuullisesti, vaan meidän täytyy työskennellä edelleen demokratian, ihmisoikeuksien, oikeusvaltion, ilmastonmuutoksen hillitsemisen ja oikeudenmukaisemman maailman puolesta. Suomi ei pysty siihen yksin, mutta me EU-kansalaiset yhdessä pystymme, Sirkiä toteaa.

Lisätietoja:

Anna Sirkiä
0509177640
anna.sirkia@eduskunta.fi

Henna Takatalo
0505539620
henna.takatalo@gmail.com


Palaa otsikoihin