Varsinais-Suomen Uutiset

6.10.2018 22.00

Varsinais-Suomen Keskustanuoret: Henna Takatalo Keskustanuorten liittohallitukseen

Varsinais-Suomen Keskustanuoret: Henna Takatalo Keskustanuorten liittohallitukseen

 

Varsinais-Suomen Keskustanuoret esittää Keskustanuorten liittohallitukseen puheenjohtaja Henna Takataloa. Henna Takatalo on lietolainen eläinhoitolayrittäjä ja maatalousyrittäjä. Takatalo on toiminut Varsinais-Suomen Keskustanuorten johtokunnassa vuodesta 2014 ja on tällä hetkellä nuorten piirin puheenjohtaja. Hän on Liedon kunnanvaltuustossa ja Liedon Keskustan paikallisyhdistyksen johtokunnassa sekä valtuustoryhmän sihteeri. Takatalo on kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan jäsen Liedossa sekä keskustan Varsinais-Suomen piirin hallituksessa ja maataloustoimikunnassa.

 

- Tavoitteeni on, että Keskustanuoret näkyvät valtakunnallisesti paljon nykyistä enemmän ja että ottamme  kantaa rohkeasti ja nopeatempoisesti. Olemme nyt aivan liian näkymättömiä. Konkariedustajien poisjääminen lisää kiinnostusta nuoriin ja meillä on aidosti väylä auki vaikuttamisen paikoille. Nyt on otettava kantaa isosti ja nostettava nuoria ehdokkaita, Takatalo linjaa.

 

Takatalo on ollut Keskustanuorten toiminnassa mukana neljä vuotta aktiivisesti ja kokee, että on nyt valmis liittohallitukseen. Hän pyörittää kotitilallaan eläinhoitolaa ja maatilan arki on tuttua. Maatalous-, ilmasto- sekä elinkeinopolitiikka kiinnostavat.

 

- Minulla on annettavaa erityisesti maatalouspolitiikasta ja elinkeinopolitiikasta. Mielestäni Keskustanuorten pitää keskittyä enemmän tukemaan nuoria yrittäjiä ja nuorten innovaatioita eri aloilla. Poliittisen nuorisojärjestön tehtävä on nuorten aseman parantaminen kaikilla elämän osa-alueilla ja nuorten kykyjen kannustaminen. Järjestöllisesti meidän on panostettava jatkossa tehokkaammin uusien toimijoiden koulutukseen. Viestinnän on oltava selkeää ja uusien toimijoiden on päästävä kärryille toiminnasta ja puolueen rakenteesta nopeasti, kertoo Takatalo.

 

Varsinais-Suomen keskustan varapuheenjohtaja Anna Sirkiä kertoo Takatalon tehneen häneen vaikutuksen vuosien varrella.

 

- Henna Takatalo tuli mukaan piirimme toimintaan, kun olin puheenjohtajana. Hän on ollut alusta asti aktiivinen, innostunut ja erittäin luotettava. Kun Henna lupaa tehdä jotain, voi olla varma, että sen hän myös tekee. Hän on suorasanainen ja hyvin yhteistyökykyinen. Kaikin puolin pätevä keskustanuorten liittohallitukseen, Sirkiä kertoo.

 

Keskustanuorten liittokokous järjestetään Seinäjoella 16.-18.11.2018.


Palaa otsikoihin