En stark förändringskraft och inspirerande gemenskap i att utveckla sig i samhällelig inflytande. Vi står för gemenskap, jämställdhet, hållbar utveckling och utbildning.

Ole oma itsesi

Centerungdomen i Finland r.f. är en politisk ungdomsorganisation grundad år 1945. Vi är en ungdomsorganisation för Centern i Finland. Vi påverkar Centerns politiska linje från grunden av våra värderingar och linjeringar.

Alla mellan 15–30 års ålder som känner sig vara nära våra värden är välkomna till vår verksamhet – vi tar öppet emot alla nya medlemmar. Från Centerungdomen hittar du en uppmuntrande gemenskap och nya vänner. För oss duger alla som sig själva.

Keskustanuoret_2

Centerungdomen utbildar unga att påverka i det omringande samhället från sin värdegrund. För våra medlemmar vill vi vara en inspirerande gemenskap i att växa som människa och influerare. I vår verksamhet växer framtidens formare för Finland och världen. Vi organiserar evenemang och skolningar var du får utveckla dig själv och lära dig nytt.

I Centerungdomen hittar du en kanal var du kan påverka. Via vår verksamhet bjuder vi konkreta upplevelser att påverka från kommunala nivån ända upp till internationell plan. Vi bjuder ungdomar ansvar och en möjlighet att verkställa sina egna ideer. Vi uppmuntrar ungdomar till aktivt medborgarskap.

Som ett förbund består Centerungdomen av 16 kretsorganisationer och flera avdelningar. Centerunga i din hemkommun eller kretsorganisation är fundamentet för vår verksamhet. I evenemang de organiserar får du träffa andra unga influerare och påverka själv.

Vi befinner oss i en central plats var vi bygger Finlands framtid som en del av världen från basen av hållbar utveckling och övergenerationell tänkande. Vi försvarar samhällets enhetlighet och ser efter de svagaste. Vi tar hand om allas möjlighet att utbilda och utveckla sig. Vi gör stark principspolitik – kännande väl vår ideologiska grund.

piirikartta