Keskustanuorten energiapoliittinen työryhmä aloitti toimintansa

Uutiset perjantai 27.03.2020

Keskustanuorten on tarkoitus hyväksyä liiton uusi energiapoliittinen ohjelma lokakuun liittokokouksessa. Energiapoliittinen työryhmä aloitti toimintansa eilen torstaina.

”Koronan takia joudumme tietysti toimimaan pelkästään etäyhteyksien varassa ja tämä on totta kai haaste. Siitä huolimatta ryhmä sai sovittua askelmerkit työn aloittamiseen, ja ryhmäläisten into korvaa sen, ettemme pääse ainakaan heti tapaamaan kasvokkain”, työryhmän puheenjohtaja Janne Komi luottaa.

Komi on 29-vuotias sähkötekniikan diplomi-insinööri ja Kaakon Keskustanuorten hallituksen jäsen. Keskustanuorten lisäksi hän on toiminut muun muassa Sähköteekkareiden yhdistyksessä. Komi työskentelee sähkösuunnittelijana.

Energiapoliittisen ohjelman on tarkoitus vastata siihen, miten Keskustanuoret haluaa nähdä energiapolitiikan ja energiantuotannon tulevaisuudessa. Lähtökohdat ohjelman valmistelulle ovat keskustalaisessa yhteiskuntakäsityksessä monipuolisesta ja alueellisesti tasapainoisesta energiantuotannosta.

Yhtä lailla työryhmä haluaa katsoa edistyksellisesti pitkälle tulevaisuuteen. Fossiilisista polttoaineista eroon pääseminen ja uudet keksinnöt vaikkapa avaruudessa tapahtuvasta energian hyödyntämisestä halutaan ottaa mahdollisimman avoimin mielin vastaan.

”Tästä on hyvä lähteä liikkeelle. Tulemme pian kysymään myös Keskustanuorten kenttäväen toiveita ohjelman ja sen linjausten suhteen. Ohjelman on oltava jäsenistömme näköinen”, puheenjohtaja Komi lupaa.

Lisätietoja: Janne Komi, työryhmän puheenjohtajajanne.komi(at)outlook.com, +358 40 5428 706