Uutiset

Katse kohti tulevaa

Hallituskausi on kääntymässä kohti loppua. Meidän kaikkien on myönnettävä, että hallitus on onnistunut: talous kasvaa, työttömyys vähenee, Suomen kilpailukyky on parempi kuin vuosiin. Hallitus on joutunut tekemään ikäviä päätöksiä ja välillä ne ovat olleet vaikeita hyväksyä, myös meille keskustanuorille. Nyt on kuitenkin aika kääntää katse menetetyn vuosikymmenen virheiden korjaamisesta kehittämiseen, on aika kääntää katse tulevaisuuteen. On ollut ilo huomata, että osa poliitikoista on näin jo tehnyt. Suuren kiitoksen ansaitsevat erityisesti keskustalaiset ministerit Kimmo Tiilikainen ja Anne Berner. Heidän johdollaan on tehty suuria ja kauaskantoisia linjauksia ilmasto- ja liikenneasioissa.

Lue lisää


Katse kohti kansalaispalvelusta

Tänään kotiutuu jälleen yksi erä varusmiespalveluksen suorittaneita. Valtaosa heistä on asevelvollisuutta suorittaneita miehiä, ja edelleen aivan liian pieni osuus vapaaehtoisesti palvelukseen hakeutuneita naisia. Vielä vuonna 2018 meillä on Suomessa laki, joka jaottelee ihmiset sukupuolen perusteella - pakko koskee vain miehiä.

Lue lisää


Tällainen on oikeanlainen nainen

Nainen on kaunis, herkkä, tunteellinen ja hoivaava ihmisolento, joka on luotu maailmaan täyttääkseen tehtävänsä äitinä. Tällainen on oikeanlainen nainen. Vai onko?

Lue lisää


Poliittiset nuoriso- ja opiskelijajärjestöt: Jokaiselle taattava aidosti maksuton toinen aste

Keskusta-, Demari- ja Vasemmistonuoret sekä Keskusta-, Demari- ja Vasemmisto-opiskelijat sekä RKP, KD ja Vihreät nuoret kannattavat kansalaisaloitetta maksuttoman toisen asteen puolesta. Kansalaisaloite vaatii eduskuntaa laatimaan perusteellisen selvityksen ja ryhtyvän tarvittaviin toimenpiteisiin ja lakiuudistuksiin lukio- ja ammatillisten opintojen maksullisuuden poistamiseksi. Tällä hetkellä opetus itsessään niin lukiossa kuin ammatillisissa oppilaitoksessa on maksutonta, mutta muut välttämättömät kustannukset ovat kohonneet suuriksi.

Lue lisää


Mikromuovi ei kuulu luontoon

Tänään 3. maaliskuuta vietetään YK:n julistamaa maailman luontopäivää. Luonto on tärkeä osa meitä ja olemme Suomessa eläneet ja hakeneet voimaa aina luonnosta. Maailman luontopäivän ajatuksena on tuoda esille luonnon monimuotoisuutta, mutta ennen kaikkea myös sen haavoittuvuutta.

Lue lisää


Pääsihteerin kynästä: Nostetaan yhdenvertaisuus keskiöön

Yhteisöllisyys, kestävä kehitys, sivistys ja yhdenvertaisuus. Nämä neljä muodostovat Keskustanuorten arvojen sointuvan ja harmonisen kvartetin, joiden avulla olemme vuosikymmeniä tehneet töitä suomalaisen yhteiskunnan kehittymiseksi. Totuus kuitenkin on, että ensin on oltava oma pesä kunnossa, jotta voi parantaa muuta maailmaa.

Lue lisää


Keskustanuoret: Jatkuva vedensaanti eläinsuojelulakiin!

Eläinsuojelulain uudistuksen lausuntokierros päättyy tänään. Myös Keskustanuoret jättää tänään oman lausuntonsa uudistukseen liittyen. Nuorisojärjestön kärkitavoite on muuttaa lakiesityksen kirjaus ”riittävästä vedensaannista” jatkuvaan vedensaantiin. Riittävä vedensaanti on kirjauksena aivan liian epämääräinen.

Lue lisää


Nuorkeskustan puheenjohtajat: Haloo kansanedustajat, kyseessä on lapsen oikeudet

Eduskuntaan saapuu tänään keskustelua herättänyt äitiyslaki toiseen, ratkaisevaan käsittelyyn. Nuorkeskustan puheenjohtajat Suvi Mäkeläinen ja Auli Piiparinen vetoavat kansanedustajiin, että tärkeä lakihanke saataisiin viimein maaliin. “Lain tavoitteena on purkaa turhaa byrokratiaa ja helpottaa lapsiperheiden arkea. Nykytilanteessa naisparin on käytävä lapsen syntymän jälkeen vielä pitkä ja raskas sisäisen adoption prosessi, ennen kuin molemmilla vanhemmilla on tasavertaiset velvollisuudet ja oikeudet lasta kohtaan”, toteaa Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

Lue lisää


Opposition kannettava vastuuta tiedustelulakien käsittelyssä

Tänään eduskunnassa käydään lähetekeskustelua suomalaisen tiedustelun tulevaisuudesta. Keskustanuoret korostaa lakien ehdotonta tarpeellisuutta ja peräänkuuluttaa oppositioltakin vastuullisuutta. Lait on saatava käsiteltyä kiireellisinä.

Lue lisää


Keskustanuoret vaativat rohkeutta eläinsuojelulain uudistamiseen

Lakiluonnos uudeksi laiksi eläinten hyvinvoinnista on nyt lausuntokierroksella. Keskustanuoret teki vuonna 2016 oman, asiaa monipuolisesti tarkastelevan eläinpoliittisen ohjelman otsikolla ”Ihmisen ja eläimen välisen suhteen tasapaino – Keskustanuorten eläinpoliittinen linjaus”. Nyt esitelty lakiluonnos on suurelta osaltaan Keskustanuorten näkemyksen mukainen. Epäkohtia kuitenkin löytyy.

Lue lisää


Seuraavat