Uutiset

Keskustanuoret tyrmistyneitä Niinistön sukupuolittuneesta leikkauslistasta

Puolustusministeri Jussi Niinistö esitteli tänään visionsa tulevien vuosien leikkauskohteiksi Puolustusvoimissa. Keskustanuoret tyrmistyi Niinistön ideasta sulkea Puolustusvoimat vapaaehtoisilta naisilta. “Puolustusministerin sukupuolittuneet käsitykset ovat tunkkainen tuulahdus sovinistisesta historiasta. Keskustanuoret ei hyväksy ajatusta kieltää naisilta vapaaehtoinen palvelus. Myös maanpuolustuksessa sukupuolittuneista toimintamalleista pitäisi pyrkiä pääsemään eroon, eikä ainakaan vahvistaa” tuhahtaa Keskustanuorten puheenjohtaja Suvi Mäkeläinen.

Lue lisää


Model European Union Strasbourg 2018 – EU-tason politiikkaa, kulttuurieroja ja kansainvälistä ystävyyttä

Sain tammikuussa sähköpostia Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten toiminnanjohtajalta –välitetty viesti eräältä järjestäjältä koskien hakua MEUS2018-tapahtumaan, joka ”saattaisi kiinnostaa jäseniänne”. Kiinnostuneena tallensin viestin, mutta vasta viimeisenä hakupäivänä päätin kokeilla onneani.

Lue lisää


Nuorkeskusta: Keskustan ei pidä puolustaa eriarvoistavia päätöksiä

Tänään eduskunnassa keskustellaan välikysymyksestä, joka liittyy hallituksen kehysriihen linjaukseen mahdollistaa, että jatkossa alle 30-vuotias, yli 3 kuukautta työttömänä ollut voitaisiin palkata määräaikaiseen työsuhteeseen ilman perusteltua syytä. Keskustanuoret ja Keskustaopiskelijat pitävät ehdottoman tärkeänä, että nuoret ovat työmarkkinoilla yhdenvertaisessa asemassa.

Lue lisää


5.5.1918

Viime vuonna Suomi vietti itsenäisyyden juhlavuotta. Vuodella 2018 on myös historiansa - tänä vuonna tulee kuluneeksi sata vuotta maatamme repineestä sisällissodasta. Minulle muistovuosi tarkoittaa erityisesti muistamista siitä, miten Suomi onnistui eheytymään sisällissodan jälkeen.

Lue lisää


Hae Keskustanuorten järjestösuunnittelijaksi

Haemme vakituiseen työsuhteeseen järjestösuunnittelijaa liittotoimistollemme Helsinkiin. Haluatko olla muutoksen tekijä? Näetkö itsesi Suomen vaikutusvaltaisimman nuorisojärjestön etujoukoissa? Järjestösuunnittelijana tehtäväsi on vastata liiton valtakunnallisista tapahtumista, koulutuksista sekä vaalitoiminnasta.

Lue lisää


Ruoka, teknologia ja kotimaisuus, samassa paketissa

Tulevaisuus, maatalous, ruoka ja maataloustuet. Nämä ovat sanoja, jotka viime aikoina minut ovat ympäröineet harjoitteluni kuluessa. Tällä hetkellä Euroopan Unionin tasolla maatalouspolitiikan kuuma peruna on tulevaisuuden ruoka ja maatalous, sekä tuleva yhteisen maatalouspolitiikan (YMP/CAP) ohjelmakauden uudistaminen 2020.

Lue lisää


Valtuuskunta: Oman mielenterveyden hoitamisesta uusi normaali

Me Keskustanuoret pidämme mielenterveyspalveluita luontevana osana ihmisen elämää hyvinvoinnin ja terveyden ylläpitäjänä. Yhteiskuntana tarvitsemme enemmän avointa keskustelua ja tuomitsemisvapaata suhtautumista. Oman mielenterveyden hoitamisesta on tehtävä uusi normaali. Konkreettisena toimenpiteenä vaadimme, että jokaisen yläkoululaisen sekä toisen asteen opiskelijan olisi käytävä kerran vuodessa koulupsykologin vastaanotolla.

Lue lisää


Keskustanuoret tyrmistyneitä kehysriihen linjauksesta heikentää nuorten turvaa työmarkkinoilla

Keskiviikkona hallitus kertoi kehysriihensä lopputulemista, ja Keskustanuoretkin kiittivät täsmätoimia eriarvoisuuden ehkäisyyn ja lapsiperheiden arjen tukemiseen. Kaikkia riihessa tehtyjä kompromisseja Keskustanuoret ei kuitenkaan hyväksy. Järjestö on tyrmistynyt päätöksestä mahdollistaa alle 30-vuotiaiden, yli 3 kuukautta työttöminä olleiden palkkaaminen määräaikaiseen työsuhteeseen ilman lain mukaista perustetta. Päätös asettaa nuoret eriarvoiseen asemaan työmarkkinoilla.

Lue lisää


Suomiko todella edelläkävijä maa?

Tänään Suomessa vietetään ylikulutuspäivää eli luonnonvarojen kulutuksemme ylittää maapallon laskennallisen kantokyvyn. Törmään usein ympäristöön liittyvissä keskusteluissa ajatukseen siitä, että suomalaiset elävät jo todella ilmastoa ajatellen ja että meidän toimilla ei ole mitään merkitystä. Tosi asia on kuitenkin se, että Suomessa ylikulutuspäivää vietetään jo noin neljä kuukautta ennen maailmanlaajuista ylikulutuspäivää.

Lue lisää


Kuuleeko kehysriihi? Nyt tarvitaan panoksia nuorten syrjäytymisen ehkäisyyn

Hallitus kokoontuu tänään tiistaina alkavaan kehysriiheen linjaamaan Suomen ensi vuoden menokehyksistä. Keskustanuoret pitää kehysriihen tärkeimpänä tehtävänä eriarvoisuuteen puuttumista. Vaikka talous kasvaa, Suomi velkaantuu edelleen, eikä menoja voi valtavasti kasvattaa. Juho Saaren eriarvoisuustyöryhmän loppuraportti osoittaa kuitenkin, että eriarvoisuuteen on mahdollista puuttua myös pienemmillä kustannusvaikutuksilla, kun varoja uudelleenkohdistetaan järkevämmin ja sääntelyä parannetaan.

Lue lisää


Seuraavat