Tästä suoraan liittymään jäseneksi

Keskustanuorissa parasta

Jäsenyys Keskustanuorissa on parasta maailmassa!

Keskustanuorten jäsenyys tuo mukanaan ystäviä, vaikuttamisen kanavia ja aateyhteisön. Sivistysliikkeessä pääset jatkuvasti kehittämään ajatteluasi ja taitojasi yhdessä muiden yhteiskunnasta kiinnostuneiden nuorten kanssa.

Keskustanuoret on Suomen yhteisöllisin poliittinen nuorisojärjestö. Jokainen kiinnostunut on tervetullut tutustumaan toimintaamme koska tahansa. Me kaikki olemme kavereita keskenämme matalalla tutustumiskynnyksellä.

Paitsi että toimintamme on hurjan mukavaa, Keskustanuoret on paikka kehittyä ja kasvaa vaikuttajana. Erilaisilla jäsenpoluilla on mahdollista kulkea oppien erilaisia asioita. Sivistysaatteemme ajaa meitä oppimaan koko ajan uutta ja kiinnostumaan koko ajan uusista asioista. Oppia ikä kaikki, mutta etenkin nuoruusikä.

Jäseneksi voit liittyä siitä päivästä alkaen, jona täytät 15 vuotta. Jäsenyys päättyy sen vuoden lopussa, jolloin täytät 30 vuotta. Tämän jälkeen voit siirtyä halutessasi jäseneksi johonkin Suomen Keskusta r.p:n paikallisyhdistykseen. Voit ikäsi puitteissa myös toimia rinnakkain molemmissa järjestöissä sekä lisäksi Keskustaopiskelijoissa ja Keskustanaisissa. Keskustanuorten jäsenmaksu vaihtelee piireittäin 0 – 20 euron vuosimaksun välillä.

Keskustanuorten kokoukset

Keskustanuorten verkostot valtakunnan ja kaikkien alueiden politiikassa auttavat jäseniä uusille paikoille ja tukevat vaikeissakin tilanteissa. Kokouksissa opit järjestötoiminnan johtamista ja kokoustekniikkaa, työryhmissä poliittista ja järjestöllistä valmistelua ja koulutuksissa pääsemme sukeltamaan syvälle jännittävien teemojen aallokoihin.

Olemme myös vahva kansainvälinen toimija. Osana Pohjoismaiden Keskustanuoria (NCF), Euroopan liberaalinuoria (LYMEC) ja Maailman liberaalinuoria (IFLRY) ikkunamme ovat auki Eurooppaan, maailmalle ja vaikkapa Kuun kääntöpuolelle. Maailman kohdatessa yhä enemmän yhteisiä haasteita meillä on kanavat vaikuttaa kaikilla tärkeillä tasoilla.

Keskustanuorissa ei keskustelua pelätä. Jokaista kuunnellaan, ja jokaisen annetaan ihan vain kuunnella ja oppia, miten kukin tahtoo. Kannustamme kaikkia tuomaan ajatuksiaan esiin, ja kaikenlaisille uusille ajatuksille ollaan avoimia. Vain avoin keskustelu takaa sivistyneen linjan tulevaisuuden politiikkaa tehdessä.

Keskustanuoret toiminta

Jäsenyys tuo tullessaan myös jäsenetuja. Näitä ovat mm.

  • Voit osallistua tapahtumiimme ja muun keskustayhteisön tilaisuuksiin jäsenhintaan.
  • Sinulla on mahdollisuus osallistua Suomen nuorisoalan kattojärjestö Allianssin erinomaisiin koulutuksiin maksuttomasti tai edulliseen jäsenhintaan.
  • Olet oikeutettu maksuttomaan kotimaan hostellikorttiin, jolla saat 10 % alennuksen hostelliverkoston hostelleissa Suomessa sekä muita etuja Suomen hostelleissa. Lisäksi voit hankkia alennettuun hintaan kansainvälisen hostellikortin, joka oikeuttaa vähintään
    10 % alennukseen HI-hostelleissa ympäri maailman.

Mitä vielä epäröit? Täytä lomake niin pääset liittymään osaksi innostavaa ja innostuvaa syvänvihreää joukkoamme!

Kokemuksia

Ellin kokemuksia

Liityin keskustanuoriin vuonna 2018 ystävän suosituksesta. Kokouskäytäntöjä ja termejä oli aluksi vaikea hahmottaa, mutta tekemällä oppi nopeasti. Parasta keskustanuorissa on ehdottomasti yhteisöllisyys ja ystävät sekä itsensä sivistäminen. Keskustanuorten sisälle mahtuu erilaisia ihmisiä ja mielipiteitä, mikä laajentaa omaa ajatusmaailmaa ja saa aikaan rakentavia keskusteluita. Keskustanuorten tapahtumat ovat olleet mieliinpainuvia vaihtuvine paikkakuntineen, pesispeleineen, yön pikkutunneille jatkuvine keskusteluineen ja jännittävine äänestyksineen. Keskustanuorten kautta sain myös rohkeutta ja mahdollisuuden asettua ehdolle sekä eduskuntavaaleihin että kuntavaaleihin.

Elli Tuominen
Keskustanuorten liittohallituksen jäsen 2021-22

Olen ollut keskustanuori jo kohta kymmenen vuotta. Päädyin liittymään jäseneksi, kun minua kysyttiin mukaan ja koin keskustanuorten arvot vahvasti omikseni. Olen tämän ”kenu-urani” aikana päässyt tekemään ja kokemaan niin paljon: olen ollut ehdokkaana kuntavaaleissa, piiriyhdistyksen puheenjohtaja ja pitkään toiminnanjohtajakin, päässyt mukaan tekemään upeita kampanjoita, vaikuttamaan politiikan ja puolueen linjoihin ja kasvamaan polulla nykyiseen työhöni. Mutta tärkeintä itselleni – olen saanut elinikäisiä ja rakkaita ystäviä, joiden kanssa jaettu ilo ja vaikuttaminen jatkuu pitkään keskustanuorista yli-ikäistymisen jälkeenkin. Keskustanuorissa parasta onkin juuri siksi yhteisöllisyys, johon kuka vain pääsee helposti osaksi. Jos mietit liittymistä, niin liity – sitä et tule katumaan!

Toni Viljamaa
Mepin kotimaan avustaja, opiskelija, keskustanuori Pohjois-Savosta

Hilkka jäsenyys

Kun tulin Keskustanuoriin, olin nuori ja minulla oli intoa ja ideoita, mutta vain vähän osaamista ja kykyä pukea ajatuksiani sanoiksi. Keskustanuorten tuella on ollut merkitystä omalla työurallani. Olen saanut ponnistaa alle 30-vuotiaana mm. kansanedustajaksi, erilaisiin asiantuntijatehtäviin, kunnanvaltuuston puheenjohtajaksi ja Valtion nuorisoneuvoston puheenjohtajaksi. Olen saanut nuorisojärjestöltä rohkeutta, tärkeitä verkostoja ja näkemystä ajatella itse. 

Toimin Keskustanuorissa muun muassa kansainvälisten asioiden tiimissä, olin kirjoittamassa montaa poliittista linjapaperia ja puheenjohtajana johdin paitsi asioita, mutta myös ihmisiä. Keskustanuoret on ennen kaikkea kasvatusjärjestö ja minulle myös mahdollisuus oppia johtajaksi.

Toimin Keskustanuorissa muun muassa kansainvälisten asioiden tiimissä, olin kirjoittamassa montaa poliittista linjapaperia ja puheenjohtajana johdin paitsi asioita, mutta myös ihmisiä. Keskustanuoret on ennen kaikkea kasvatusjärjestö ja minulle myös mahdollisuus oppia johtajaksi.

Hilkka Kemppi
kansanedustaja | Keskustanuorten puheenjohtaja 2015-2017


Liity Keskustanuorten jäseneksi

Täyttämällä tämän lomakkeen voit liittyä Keskustanuorten jäseneksi!

Liittyminen tapahtuu Keskustan yhteisen jäsenhakemuslomakkeen kautta vahvalla tunnistautumisella. Liittyessäsi valitse yhteisöksi Keskustanuoret.

Mikäli sinulla ei ole käytössä verkkopankkitunnuksia, voit liittyä jäseneksi laittamalla siitä pyynnön sähköpostilla info(a)keskustanuoret.fi. Ilmoita sähköpostissa koko nimesi, kotiosoitteesi, kotipaikkakuntasi sekä syntymäaikasi.

Uudet jäsenyydet käsitellään pääsääntöisesti viiden arkipäivän sisällä lomakkeen lähettämisestä. Uusia jäsenyyksiä ei käsitellä pääsääntöisesti kesälomakaudella juhannuksesta heinäkuun loppuun eikä jouluviikon ja loppiaisen välisenä aikana. Jäsenyyden alkamispäivä on jäsenlomakkeen lähettämispäivä. Huom! Mikäli olet jo puolueen paikallisyhdistyksen, Keskustaopiskelijoiden tai Keskustanaisten jäsen, nuorten jäsenyys on sinulle rinnakkainen. Ilmoitathan tästä lisätietoja-kentässä.

Tutustu puoluetoiminnan rekisterin rekisteriselosteeseen.