Keskustanuorten puheenjohtaja Markkanen: Katri Kulmuni kantoi vastuunsa suoraselkäisesti

Blogit perjantai 05.06.2020

Politiikka voi olla raadollista. Tänään se nähtiin karulla tavalla, kun Keskustan puheenjohtaja Katri Kulmuni pyysi eroa valtiovarainministerin tehtävästä. 

Kulmuni teki suoraselkäisen teon. Hän päätyi kunnioitettavaan ratkaisuun, jossa hän laittoi suomalaisen kansanvallan periaatteet ja Keskustan uskottavuuden oman ministerinsalkkunsa edelle.

Kansanliikkeen kasvatti Katri Kulmuni ansaitsee kiitoksen siitä, mitä hän tähän mennessä on tehnyt Suomen ja puolueensa hyväksi. Keskustanuoret toivoo, että Katri Kulmuni yhä jatkaa puolueen kunnianhimoista uudistustyötä ja johtaa puoluetta syksyn puoluekokoukseen asti. Tähän Keskustanuoret antaa täyden tukensa.

Politiikassa on edessä utuinen taival. Korona on pistänyt politiikan pelimerkit sekaisin, puolueen uudistustyö on käymistilassa, ja nyt puolueen puheenjohtaja luopui painavasta salkustaan. Tästä pääsemme eteenpäin vain vahvalla halulla yhteistyöhön ja puolueen uudistamiseen.

Puolueemme tulevaisuutta on hyvä pohtia jo ennen puoluekokousta. Millaista politiikkaa haluamme Keskustan tekevän tulevina vuosina? Mitä on nykyajan ja tulevaisuuden keskustalaisuus. Vaivaavat asiat on voitava puida ja keskustella halki. Keskustan on päästävä taas sille edistyksen tielle, jolla puolue on kehittänyt Suomea jo toista sataa vuotta.

Hanna Markkanen
Keskustanuorten puheenjohtaja