Keskustanuoret lähettää Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekkäälle (vihr.) suomalaisia elintarvikkeita

Uutiset perjantai 28.08.2020

Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Otso Kivekäs kehotti Facebookissa boikotoimaan suomalaisia eläintuotteita. Hän kehottaakin ostamaan mieluummin ruotsalaista juustoa.

Keskustanuorten mielestä vihreältä kaupunginvaltuuston puheenjohtajalta boikotointiehdotus on täysin mauton eikä se todellakaan edistä Itämeren tilaa. Tästä syystä Keskustanuoret lähettää Kivekkäälle suomalaisia elintarvikkeita muistutukseksi siitä, että suomalainen ruoka on maailman puhtainta, turvallisinta ja eettisintä. Lähellä tuotetusta kiittää myös ilmasto.

Keskustanuoria kummastuttaa mistä kumpuaa vihreiden nihkeys lähiruokaa kohtaan. Boikotoinnin sijaan on yhdessä etsittävä ratkaisuja Itämeren tilan kohentamiseksi.

Viljelijät ovat jo tehneet ja tekevät jatkossakin toimenpiteitä Itämeren hyväksi. Tänä syksynä 400 viljelijää levittää pelloilleen kipsiä ravinnepäästöjen pienentämiseksi. Ravinteiden kierrätyksellä ja biotaloudella pystytään vähentämään myös merkittävästi ravinteiden huuhtoutumaa vesistöihin.

On syytä muistaa, että maatalouden osuus Itämeren fosforikuormasta on 3–5%. Keskustanuoret haluaa muistuttaa Valtuuston puheenjohtajaa hänen poliittisen positionsa tuomasta mahdollisuudesta vaikuttaa Helsingin Itämereen kohdistuvan kuorman pienentämiseksi. Hyvä kohde on aloittaa työ esimerkiksi puhdistamattomista jätevesistä.