Keskustanuorten uusi vuosikymmen

Blogit tiistai 13.10.2020

Keskustanuorten menneet vuodet ovat olleet menestyksekkäitä, mutta katseet on suunnattava uudelle vuosikymmenennelle. Miten Keskustanuoret selviää tulevista vuosina vaikuttavana ja mielenkiintoisena poliittisena nuorisojärjestönä. Tahdon ensin kertoa, miksi minä valitsin Keskustan ja Keskustanuoret. 

Kaikki lähtee käyntiin vuodesta 2016, kun aloitin opiskelut lakkautusuhan alla olleessa Kiimingin lukiossa. Koulua yritettiin lakkauttaa oikealta ja vasemmalta, sekä erityisesti virkamiesjohdosta. Teimme opiskelijoina paljon töitä, jotta lukio säilyisi myös jatkossa. Puolue, joka oli meidän opiskelijoiden kanssa samaa mieltä, oli Keskusta. Keskustalaisesta järkipolitiikasta alkoi tieni ja sen on vienyt nuorisovaltuuston, seurakuntapolitiikan ja kunnallisvaikuttamisen kautta tähän päivään. Olen ylpeä keskustalaisuudestani ja vielä ylpeämpi nuorkeskustalaisuudesta. 

Omalla toiminnallamme kunnissa, piireissä ja valtakunnantasolla saamme houkuteltua nuoria mukaan toimintaamme sekä nuorisokannatuksen nousuun. Asioiden täytyy vaikuttaa lähelle, nuorten arkeen kuten juuri tuo omakohtainen kokemukseni. Valtakunnanpolitiikassa meidän tulee herättää keskustelua ja järkeviä ratkaisuja esimerkiksi ilmastokriisiin. Meidän ei tarvitse olla aina keskenämme samaa mieltä, eikä myöskään puolueen linjojen kanssa. Tärkeintä on, että herätämme keskustelua ja saamme aikaiseksi vaikuttavaa politiikkaa. 

Linjoistamme viestiminen on 2020-luvulla erityisen tärkeää, jotta säilymme vaikuttavan ja suosittuna nuorisojärjestönä. Vahvat viestit ja keskustelunaloitukset eri sosiaalisen median kanavissa ovat tärkeitä, erityisesti juuri keskustelunaloitukset, joissa keskustelemme aktiivisesti uusien sekä vanhojen seuraajien kanssa. Koronakriisin aikana olemme nähneet, että sosiaalisen median kanavien käyttäminen on tärkeää ja erittäin vaikuttavaa. 

Tahdon olla mukana viemässä Keskustanuoria uudelle vuosikymmenelle ja nostamassa nuorisokannatuksen sekä vaikuttavuuden uudelle tasolle. Tahdon olla se, joka saa ihmiset mukaan tähän nuorisojärjestöön omalla innostuneisuudella, koska se on päällimmäinen tunne, kun ajattelen Keskustanuoria. Innostuneisuus. Olen valmis tekemään töitä tämän järjestön eteen ja siksi olen ehdolla Keskustanuorten liittohallitukseen. 

Kalle Pyky

liittohallitusehdokas