Kuntavaalit ovat tärkeimmät vaalit – sinä päätät! 

Uutiset perjantai 29.01.2021

Kuntavaaleihin on aikaa enää alle kolme kuukautta. 18. huhtikuuta jokaisessa Suomen kunnassa valitaan päättäjät seuraaviksi neljäksi vuodeksi päättämään ihmistä lähimpänä olevista asioista. Tärkeimpinä ovat hyvinvointi- ja koulutuspalvelut, joiden onnistunut järjestäminen toimii edellytyksenä osallisuuden, elinvoiman ja yrittäjyyden luomiselle kunnissa.  

“Kuntapäättäjät seisovat monien tärkeiden asioiden edessä. Esimerkiksi monet ratkaisut, joilla edistetään kestävää kehitystä tai nuorten hyvinvointia ovat kuntapäättäjien käsissä. Siksi ei ole yhdentekevää, ketkä valitsemme tänä keväänä hoitamaan yhteisiä asioitamme”, Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen toteaa.  

Keskustanuorten liittokokous hyväksyi lokakuussa 2020 kuntavaaliteesit, joissa nousee esiin kuntien laaja tehtäväkenttä. Keskustanuorten mielestä kunnan tulee olla kuntalaisia varten. Oli kyse sitten kaavoituksesta, elinvoimapalveluista tai paikallisyhteisön rakentamisesta kunnat ja kaupungit ovat mahdollistajien roolissa. Toimivilla sekä sujuvilla palveluilla ja infrastruktuurilla turvataan kuntalaisten hyvinvointia. 

Keskustanuorten kuntavaalityöryhmää vetänyt järjestön varapuheenjohtaja Henna Takatalo katsoo innolla alkavaa kuntavaalikevättä: 

“Keskustanuorten koko ajan kasvava ehdokasjoukko on tarttunut kunniakkaaseen tehtävään olla osa suomalaista demokratiaa. Sadat ehdokkaat haluavat olla rakentamassa kuntia, jotka tukevat kuntalaisten osallisuutta ja kuntien elinvoimaisuutta. Myös tulevaisuudessa hyvän elämän mahdollisuudet tulee olla kaikkialla Suomessa, tähän me tarvitsemme eteenpäin katsovia kuntia ja kuntapäättäjiä. Kannustan kaikkia innokkaita vielä lähtemään mukaan. Sinä päätät, millaisia kotikaupunkeja ja kotikuntia seuraavalla vaalikaudella rakennetaan.” 

Tulevina viikkoina Keskustanuoret tulee esittämään useita avauksia, joiden pohjalta suomalaisia kuntia seuraavalla vaalikaudella kehitetään.  

#sinäpäätät #sunpäätös 

Lisätiedot: 

Hanna Markkanen  
Keskustanuorten puheenjohtaja  
+358 50 384 6820  
hanna.markkanen(a)keskustanuoret.fi 

Henna Takatalo 
Keskustanuorten varapuheenjohtaja 
+358 50 553 9620 
henna.takatalo(a)keskustanuoret.fi