Keskustanuorille digi- ja talouspoliittiset ohjelmat

Uutiset torstai 18.02.2021

Keskustanuorten liittohallitus on nimennyt digipoliittisen sekä talouspoliittisen työryhmän. Työryhmien tehtävänä on valmistella vuoden aikana digipoliittinen ja talouspoliittinen ohjelma. Ohjelmapaperit tulevat vuoden lopulla Torniossa järjestettävän liittokokouksen käsiteltäväksi. 

”Myös kuntavaalivuonna on tärkeää viedä eteenpäin järjestömme ohjelmallista työtä. Nopeasti etenevä digitalisaatio muuttaa yhteiskunnan toimintaa ennennäkemättömillä tavoilla. Keskustanuoret haluaa omalla ohjelmapaperillaan ottaa laajasti kantaa esimerkiksi tietoturvaan, tekoälyyn, automatisaatioon ja digitalisaatioon liittyviin eettisiin kysymyksiin”, Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen taustoittaa digipoliittisen ohjelman työstämistä.  

Digipoliittinen työryhmä on jo järjestäytynyt ja työryhmän puheenjohtajaksi valittu Sofia Mänty odottaa innolla ohjelmatyötä:  

”Digipolitiikka on hyvin laaja kokonaisuus ja on kunnia olla etulinjassa laatimassa avauksia tälle politiikan sektorille. Toivon mukaan pystymme ohjelmatyön aikana herättelemään laajemmin kiinnostusta digipolitiikan kysymyksiin. Digitalisaatio on mahdollisuus, joka koskettaa meitä kaikkia.” 

Myös talouspoliittinen työryhmä on järjestäytynyt. Työryhmän puheenjohtajaksi valittiin Lauri Heikkilä. 

“Keskustanuorten edellinen talouspoliittinen ohjelma on vuodelta 2011. Uusi ohjelmapaperi tulee linjaamaan laajasti nuorkeskustalaisia periaatteita talouspolitiikkaan. Viimeisimmät globaalit talouden haasteet, siirtyminen kiertotalouteen ja kysymykset Euroopan unionin luonteesta talouspolitiikassa vaativat myös nuorkeskustalaista linjausta”, Heikkilä linjaa. 

“Talouspoliittisella ohjelmalla pyrimme sanoittamaan, mitä nuorkeskustalainen kolmastieläisyys tarkoittaa 2020-luvulla. Politiikan tulee elää ajassa ja myös talouspolitiikassa on rohkeasti tarkasteltava, millainen politiikka parhaiten tukee tavoitteita kestävästä kehityksestä ja oikeudenmukaisuudesta”, Keskustanuorten puheenjohtaja Markkanen pohjustaa ohjelmatyötä.  

Lisätiedot: 

Sofia Mänty 
digipoliittisen työryhmän puheenjohtaja 
mantysofia97(a)gmail.com 

Lauri Heikkilä 
talouspoliittisen työryhmän puheenjohtaja 
lauriheikkila(a)windowslive.com 

Hanna Markkanen 
Keskustanuorten puheenjohtaja 
+358 50 384 6820     
hanna.markkanen(a)keskustanuoret.fi