Keskustanuoret iloitsee ehdokashankinnan onnistumisesta – yli 600 ehdokasta ympäri Suomen

Uutiset keskiviikko 10.03.2021

Eilen jätettiin ehdokaslistat kuntavaaleihin 2021. Ympäri Suomen sadat nuoret keskustalaiset ehdokkaat ovat valmiita tekemään töitä parempien kotikuntien puolesta. Yhteensä listoilla on yli 600 nuorta keskustalaista ehdokasta. Kaikkinensa ehdokkaita on 225 kunnasta.  

”Haluan kiittää kaikkia ehdolle lähteneitä, te olette demokratian sankareita. Suuri kiitos myös aktiiveillemme, jotka ovat tehneet ehdokashankintaa. Erityisiä onnistumisia nähtiin suurissa kaupungeissa. Lahdessa nuorten ehdokkaiden määrä yli kaksinkertaistui. Viime kertaa enemmän nuoria ehdokkaita on myös esimerkiksi Seinäjoella, Lappeenrannassa, Jyväskylässä, Oulussa ja Kuopiossa. Myös Espoossa nuorten ehdokkaiden määrä kasvoi. Nuorkeskustalla on tarjota selkeä vaihtoehto koko Suomessa. Keskusta kiinnostaa ja puhuttelee”, iloitsee Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen.  

”On syytä heittää kiitosta myös puolueen suuntaan. Keskustassa nuoriin uskotaan, nuoria arvostetaan ja heitä todella halutaan ehdolle, ja vaikuttamaan valtuustoihin. Voin kollektiivisesti ehdokkaiden puolesta todeta, että tällainen luottamus tuntuu hyvältä. Tämän kesän kuntavaaleissa nähtäne todellinen nuorten esiinmarssi”, Markkanen toteaa.  

Viime lauantaina miltei kaikkien eduskuntapuolueiden puoluesihteerit päättivät kuntavaalien vaalipäivän siirtämisestä kesäkuun 13. päivälle huonontuneen koronatilanteen takia. Päätös oli varmasti ainoa mahdollinen, sillä vaalit tulee järjestää terveysturvallisuus edellä. 

”Keskustanuoret on aina valmiina vaaleihin, ja työtä ehdokashankinnan sekä ehdokkaiden tukemiseksi jatketaan. Mutta tietenkin mieltä painaa erityisesti huoli nuorista ja pienituloisista ehdokkaista. Kaksi kuukautta pidempi kampanjointiaika vaatii todella paljon voimia ja resursseja. Toivonkin, että jokainen ehdolle lupautunut nauttii myös orastavasta keväästä”, Keskustanuorten kuntavaalikoordinaattori Linda Lähdeniemi toteaa.  

Siirtyvän vaalipäivän myötä ehdokashankinta jatkuu toukokuun alkuun asti. Listoilla on vielä tilaa nuorille tekijöille. Sinä päätät miltä tulevaisuuden kotikuntasi näyttää, lähde mukaan.  

Lisätiedot 

Hanna Markkanen 
Keskustanuorten puheenjohtaja 
+358 50 384 6820  
hanna.markkanen(a)keskustanuoret.fi 

Linda Lähdeniemi 
Keskustanuorten kuntavaalikoordinaattori 
+358 50 520 1562 
linda.lahdeniemi(a)keskustanuoret.fi