Ministerikierrätys on aloitettava nyt: koronaministeri Marinista pääministeri

Uutiset torstai 22.04.2021

Koronaministeri Sanna Marinin pääministerin taidot mitataan tosissaan nyt, kun hallituspuolueet neuvottelevat puoliväliriihessä tavoitteista tuleville vuosille. Yhdessä sovittu hallitusohjelma ei voi olla vain rusinoiden noukkimista pullasta, vaan ohjelman kirjausten tulee ohjata päätöksentekoa puoliväliriihessä. Koronanhoitoon keskittynyt pääministeri pääsee nyt ensimmästä kertaa osoittamaan oman kyvykkyytensä hallituksen johdossa ja eri intressien yhteensovittamisessa.

”Lymyily koronan takana saa nyt riittää. Suomi tarvitsee pääministeriä, jolla on ote johdattaa Suomi yhdessä sovittuun suuntaan”, linjaa keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja Eveliina Leskelä.

Puoliväliriihessä eniten hiertämistä on herättänyt talouspoliittiset kysymykset. Keskusta haluaa, että työllisyysaste saadaan nostettua Suomessa vähintään muiden Pohjoismaiden tasolle. Työllisyystoimien tulee olla myös sellaisia, että ne lisäävät valtion tuloja. Askelmerkit tähän on kirjattu myös yhdessä sovittuun hallitusohjelmaan:

“Hallitus arvioi työllisyyden kehitystä ja tämän tavoitteen saavuttamista jatkuvasti muun muassa jokaisessa julkisen talouden suunnitelman (JTS) riihessä ja budjettiriihessä sekä hallituskauden puolivälitarkastelussa.”

Lisäksi hallitusohjelmassa todetaan selkeäsanaisesti, että “Jos näyttää siltä, että tavoitetta ei saavuteta, hallitus ryhtyy määrätietoisiin toimenpiteisiin tavoitteen saavuttamisen varmistamiseksi. Hallitus ei sulje mitään työllisyyttä parantavaa keinoa tarkastelun ulkopuolelle.”

”Me vaadimme vastuullista talouspolitiikkaa. Ei ole oikein, että me joudumme kantamaan tulevaisuudessa kohtuutonta velkataakkaa sen takia, että tämä hallitus ei kykene tekemään välttämättömiä ja yhdessä sovittuja työllisyystoimia”, paaluttaa keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen.

Lisätietoja:

Hanna Markkanen
Keskustanuorten puheenjohtaja
050 384 6820

Eveliina Leskelä
Keskustaopiskelijoiden puheenjohtaja
050 389 7260