Keskustanuorten valtuuskunnan päätökset

Uutiset lauantai 22.05.2021

Keskustanuorten valtuuskunta, joka on järjestön ylin päättävä elin liittokokouksen jälkeen, kokoontui 22. toukokuuta. Kuntavaalikampanjointiin saatiin pieni tauko, kun Keskustanuorten piirien edustajat kävivät keskustelua useista poliittisista teemoista.

Yleiskeskustelussa puhuttivat erityisesti talousasiat. Valtuuskunnan jäsenet kävivät kiivasta keskustelua Euroopan unionin elvytysvälineestä, jonka Suomen eduskunta aiemmin tällä viikolla hyväksyi. Suomessa ja Keskustassa tulee pystyä käymään moniäänistä toisia kunnioittavaa keskustelua Euroopan unionin nykytilasta ja tulevaisuudesta.

Lisäksi paljon puhutti osakesäästötilin laajentaminen. Valtuuskunta linjasi, että osakesäästötiliin pitäisi saada sisällyttää myös sijoitus- ja ETR-rahasto-osuuksia. Näin kynnystä sijoittamisen aloittamiseen saataisiin pienennettyä. Lisäksi Keskustanuoret haluaa nostaa osakesäästötilin talletuskattoa vähintään 100 000 € asti.

Valtuuskunnassa hyväksyttiin Keskustanuorille tiekartta maailmanrauhaan -manifesti. Manifestin pyrkimyksenä on esitellä konkreettisia keinoja, joiden avulla tavoitella vakautta ja rauhaa.

”Maailma muuttuu, kun sitä muutetaan. Ennakkoluulottomasti ajatteleva nuoriso on tulevaisuuden ideologinen pommi. Siinä hyvät kenuystävät, siinä on maailman toivo. Siihen tarvitsemme visiointikykyä ja mielikuvitusta. Tiekartan sanoma on selvä: EI sodille ja konflikteille, KYLLÄ sovulle ja kansainväliselle yhteistyölle. Ne ovat edellytyksiä suurien maailmanlaajuisten haasteiden ratkaisemiseksi”, linjasi Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen valtuuskunnan puheenvuorossaan.

Valtuuskunta toimii Keskustanuorten kevätkokouksena, joten kokouksessa oli myös käsittelyssä vuoden 2020 tilinpäätös ja toimintakertomus sekä tili- ja vastuuvapauden myöntäminen. Valtuuskunta vahvisti tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä myönsi tili- ja vastuuvapauden vastuullisille.

Valtuuskunta hyväksyi neljä kannanottoa, jotka julkaistaan erikseen myöhemmin. Kannanotoissa tartutaan erityisesti lähestyviin kuntavaaleihin sekä koronatilanteen ja rajoitustoimien aiheuttamiin haasteisiin. 

Lisätietoja:

Hanna Markkanen
Keskustanuorten puheenjohtaja
hanna.markkanen(a)keskustanuoret.fi
+358 50 384 6820