Keskustanuorten varapuheenjohtaja Henna Takatalon puheenvuoro Keskustanuorten valtuuskunnassa 22.5.

Uutiset lauantai 22.05.2021

Hyvät keskustanuoret

Olemme valmiita kuntavaalien jälkeiseen aikaan. Uusia Keskustalaisia nuoria kunnanvaltuutettuja tulee olemaan Suomessa kesäkuun jälkeen valtava määrä.

Lähetän myrskyvaroituksen. Luottamuspaikkaneuvotteluissa, nuoret eivät ole listan täytettä.

Tänään valtuuskunnassa päätämme kannanotosta, jossa käsittelemme juuri tätä asiaa. Aivan oikeutetusti.

Kun itse tulin valituksi neljä vuotta sitten kunnanvaltuustoon, en tiennyt mitä voin vaatia. Nyt näiden vuosien jälkeen haluan auttaa teitä saavuttamaan juuri sen mikä teille kuuluu.

Usein kuulee sanottavan, että nuoret ovat kokemattomia. Tähän totean, että pötypuhetta.

Jokaisella teistä on kokemusta politiikasta. Jokainen teistä on valmis aivan mihin tahansa kuntapolitiikan tehtävään. Teillä on monella paljon enemmän kokemusta takana kuin monilla muilla vanhemmilla.

Kuntapolitiikka on tavallisia ihmisiä varten. Kuntapolitiikassa päätetään tavallisista arkisista asioista, joista teiltä löytyy kokemusta ja näkemystä. Tärkeintä on, että perehtyy asioihin ja yrittää parhaansa.

Me tuemme teitä myös kuntavaalien jälkeen. Olemme valmiita puolustamaan teidän oikeuksianne. Te tulevat nuoret kuntapäättäjät rakennatte kotikuntianne paremmaksi mutta olette myös koko Suomen tulevaisuus. Olette arvokkaita meille mutta ennen kaikkea isänmaalle.

Nyt alkaa kuntavaalien loppukiri. Tehdään siitä historiallinen.