Keskustanuorten Markkanen iloitsee Keskustan voitosta nuorisovaaleissa

Uutiset keskiviikko 26.05.2021

Allianssin yhteistyössä muun muassa Kuntaliiton ja Yle Uutisluokan kanssa organisoimat Nuorisovaalit järjestettiin 17.-21. 5. 150 kunnassa. Yli 25 000 alle 18-vuotiasta nuorta harjoitteli äänestämistä Nuorisovaaleissa. Keskusta voitti nuorisovaalit 19,6 % kannatuksella. 

“Tämä tulos on osoitus siitä, että nuorkeskustalaiselle vaihtoehdolle on kysyntää Suomessa. Olkoon tämä osoituksena myös siitä, että Keskusta ei ole mikään auringonlaskun puolue”, Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen toteaa. 

Keskustanuorten mielestä kesän kuntavaaleissa ei ole kyse mistään protestivaaleista. Vaaleissa päätetään aidoista ihmisten ja luonnon hyvinvointiin liittyvistä asioista. Äänestämistä voisi verrata siihen, kenelle olisi valmis antamaan kotinsa avaimet. Kyse on luottamuksesta. 

“Nuorkeskustalaisten ehdokkaiden rakentava, tulevaisuuteen katsova ja ratkaisuhakuinen ote vaikuttaa puhuttelevan nuoria ajassa, jolloin keskustelutilan toisinaan valtaa vain ääripäät. Näissä vaaleissa on tilaisuus sanoa, että haluamme ratkaisuja, emme riitoja ja vastakkainasetteluja”, Markkanen linjaa. 

615 nuorta keskustalaista ehdokasta on valmiina rakentamaan luottamusta Keskustaan. Erityisesti suurissa kaupungeissa työtä on vielä jäljellä. 

Lisätiedot

Hanna Markkanen
Keskustanuorten puheenjohtaja
hanna.markkanen(a)keskustanuoret.fi
+358 50 384 6820