Yhdelläkin äänellä on merkitystä

Blogit sunnuntai 06.06.2021

Ei yhdellä äänellä merkitystä ole? Vai olisiko sittenkin? Vastaus on simppeli: kyllä on! Juuri sinun äänesi voi vaikuttaa siihen miltä tuleva valtuusto näyttää seuraavat neljä vuotta. Koostuuko sinun kotikuntasi valtuusto ihmisistä, jotka eivät osaa sopia tai sovitella? Koostuuko se ihmisistä, jotka eivät osaa eivätkä haluakaan nähdä toiselta laidalta toiselle? Ihmisistä, jotka eivät pysty asettumaan sinun, minun eli meidän kuntalaisten asemaan? Sinä päätät.

Neljä vuotta on aika pitkä aika. Ajattele neljää vuotta taaksepäin tai eteenpäin. Itse olisin neljän vuoden päästä 32-vuotias, eläköitynyt nuorekas keskustalainen. Jälleen kuntavaalien kynnyksellä, varmasti taas ehdolla kotikuntani puolesta. Mutta olisinko tullut valituksi kuntavaaleissa 2021 ja jos olisin, millaisen valtuuston kanssa olisin tehnyt yhteistyötä kuluneet neljä vuotta? Sinä päätät.

Ehdokkaat usein ennen vaaleja lupailee kaikenlaista. Olen vakuuttunut siitä, että me keskustalaiset ehdokkaat olemme tekijänaisia ja -miehiä. Sellaisia puurtajia, jotka liian vähän muistavat antaa itsellensä kiitosta paiskiessaan töitä kotikuntiensa hyvinvoinnin eteen. Ihmisiä, jotka aidosti ovat juurtuneet kuntaansa ja pitävät kotikuntaansa kotinaan – ei välietappina. Ehdokkaita, jotka arvostavat toisten mielipiteitä, mutta myös seisovat omien näkemysten takana. Onko kotikuntasi valtuustossa tämänkaltaisia ihmisiä tulevaisuudessa? Sinä päätät.

Päätös siitä, ketkä valitaan kunnanvaltuustoihin 13.6 eli vain viikon päästä, tulee vaikuttamaan elämiimme kauan. Siksi vetoan juuri sinuun – käytäthän ääntäsi. Kulunut fraasi siitä, että sinulla on vain yksi ääni – on kyllä totisesti totta. Jokainen ääni merkitsee. Jokainen ääni on arvokas. Jokainen ääni on palvelus kotikunnallesi. Sinulla on valta – sinä päätät, kuka on äänesi arvoinen.

Henna Takatalo
Keskustanuorten varapuheenjohtaja