Miltä näyttää Keskustanuoret vuonna 2025 ja päättääkö siitä minä, Hanna Markkanen vai sinä?

Blogit torstai 12.08.2021

Keskustanuorten nelivuotinen strategiakausi päättyy vuoden 2021 loppuun. Tässä liittokokouksen hyväksymässä strategiassa uskoimme kolmeen selkeään tavoitteiseen:

  1. Yhteisöllisin poliittinen nuorisojärjestö
  2. Inspiroiva yhteisö ihmisenä ja vaikuttajana kasvamiseen
  3. Aktiivinen yhteiskunnallinen vaikuttaja

Miltä nämä teemat sinusta kuulostavat? Onko keskustanuoret saavuttaneet nämä kolme tavoitetta näiden vuosien aikana? Vastauksia on varmasti yhtä monta kuin jäseniä. Minun onnekseni päätehtäväni on arvioida strategian rakennetta ja teemoja lähtökohtaiseti niiden jatkokäytettävyyden näkökulmasta.

“Strategia on vain kaunista jargoniaa, jolla ei ole käytännön työn kannalta mitään merkitystä” – Nimetön kollega nimettömästä julkishallinnollisesta organisaatiosta.

Ajatus kauhistutti mieleni; millainen strategia organisaatiolla oikein oli? Minun mielestäni strategian tärkeimpiä ominaisuuksia ovat ymmärrettävyys, realistisuus ja rohkeus. 

Ymmärrettävyys – jotta jokainen osaisi sen lukea

Realistisuus – jotta sen voi toteuttaa

Rohkeus – jotta strategia ei ole liian laimea!

Näiden kolmen ominaisuuden lisäksi tärkeää on myös, että jokainen jäsen voi jättää jälkensä strategiatyöhön, sillä strategia ei saa missään tapauksessa olla järjestön johdon, minun tai työryhmän näköinen. Strategian tulee olla meidän kaikkien näköinen. Siinäpä haaste saavutettavaksi muutamassa kuukaudessa!

Strategiaa varten on perustettu strategiatyöryhmä, jonka tehtävänä on luoda strategia saamansa materiaalin ja keskustelun perusteella. Työryhmä esittelee strategiansa keskustanuorten hallitukselle ja lokakuussa järjestettävässä liittokokouksessa hyväksymme strategian yksimielisesti ymmärrettävänä, realistisena ja rohkeana kokonaisuutena.

Toivon sinun osallistuvan tähän työhön tulevina viikkoina helpottaaksemme työtämme, sillä ajatuksesi eivät telepaattisesti siirry minulle, vaikka kuinka sitä toivoisinkin! Järjestämme elokuun aikana kyselyn kaikille keskustanuorille, jossa tehtävänä on arvottaa erilaisia asioita järjestömme toiminnassa. Tämän lisäksi tapaamme toivottavasti Elokoulussa strategian merkeissä!

Aleksi Sandroos, Strategiatyöryhmän puheenjohtaja