Aleksi Sandroos valittu Keskustanuorten uudeksi puheenjohtajaksi

Uutiset sunnuntai 31.10.2021

Suomen Keskustanuoret ry:n sääntömääräisessä liittokokouksessa Torniossa järjestön uudeksi puheenjohtajaksi on valittu Aleksi Sandroos, 26. 

Monipaikkaista elämää viettävä Sandroos asuu tällä hetkellä Helsingissä, jossa toimii Suomen ylioppilaskuntien liitto SYL:n varapuheenjohtajana. Sandroos opiskelee hallintotieteitä Vaasan yliopistossa ja viettää viikonloput synnyinpaikkakunnallaan Sastamalassa.

– Keskustan sanoma on kadoksissa, me olemme hajuttomia ja mauttomia. Keskustanuoret tulee tekemään työtä sen eteen, että ääriliikkeiden, valheiden ja repivän politiikan välissä on aito vaihtoehto, johon suomalaiset voivat luottaa, Sandroos linjaa. 

Uuden puheenjohtajan kausi alkaa 1.1.2022 ja kestää vuoden 2023 loppuun.

Liittokokouksessa Keskustanuorten varapuheenjohtajiksi valittiin Jere Tapio ja Eemeli Valli

Liittohallituksen jäseniksi äänestettiin Siiri Ruokola, Maija Kymäläinen ja Oscar Lang, sekä varajäseniksi Miina-Maija Simonen ja Juho Väisänen. Kansainvälisten asioiden sihteeriksi valittiin Miika Jauhiainen.

Lisäksi kokouksessa hyväksyttiin 93 aloitetta, aluevaalitavoitteet, digipoliittinen ja talouspoliittinen ohjelma, liiton järjestöllinen strategia sekä tavoiteohjelma vuodelle 2022.

Keskustanuoret kyseenalaistaa pikaruokaketju KFC:n vastuullisuuspuheet

Keskustanuoret vaatii suomalaista lihaa pikaruokaravintoloihin ja kyseenalaistaa pikaruokaketju KFC:n perustelut siitä, miksi sen Suomeen avattavissa ravintoloissa ei käytetä kotimaista lihaa. 

Yritys on perustellut asiaa sillä, että suomalaisilla tiloilla ei ole yhtiön vaatimaa sertifiointia.

Hankintapolitiikan täytyy olla kieroutunutta, jos puolalainen antibioottiliha ajaa suomalaisen lihan edelle. Tällainen laatusertifikaatti kuulostaa lähinnä valkopesulta.

Keskustanuoret kyseenalaistaa yritysten näennäiset vastuullisuustoimet, jotka ovat ainoastaan sumuverho halvan hinnan ohjaamille hankinnoille. Isoilla yrityksillä on valta ja vastuu tehdä tehdä kestäviä valintoja, ja mahdollistaa sama myös kuluttajille. 

Suomalainen kotieläintuotanto on läpinäkyvää, ja maailman kärkikastissa eläinten hyvinvoinnissa, laadussa ja vastuullisuudessa. 

Kuluttajalla on oikeus tietää, mistä liha lautaselle tulee ja mitä se sisältää. Keskustanuoret haluaa lihan alkuperämerkinnät yhä paremmin esille ravintoloihin. 

Keskustanuoret vaatii maa- ja metsätalousministeriöltä pikaisia toimia, jotta vaatimus alkuperämerkinnöistä saadaan laajennettua koskemaan kaikkia lihavalmisteita. Ravintoloille, jotka laiminlyövät lihan alkuperämaatietojen ilmoitusvelvollisuuta, tulee voida langettaa taloudellisia sanktioita. 

Lisätietoja:

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtaja 1.1.2022 alkaen

aleksi.sandroos(a)gmail.com

+358 40 0826363