Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos: Keskustan talousorientoitunut ja ihmislähtöinen työllisyyspolitiikka puhkesi kukkaan punamultahallituksessa: Opintotuen tulorajoja korotetaan pysyvästi 50 prosenttia ja Ohjaamo-toiminta vakinaistetaan. 

Kannanotot perjantai 11.02.2022

Ministeri Haatainen tiedotti tänään hallituksen uusista työllisyystoimista. Esimerkiksi Ohjaamo-toiminta vakinaistetaan ja korkeakouluopiskelijoiden tulorajoja nostetaan 50 % pysyvästi. 

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos iloitsee vakinaistetuista työllisyystoimista. Sandroos näkee, että nykyisen punamultahallituksen ihmislähtöiset sekä inhimilliset toimet parantavat Suomen taloutta ja työllisyyttä ihminen edellä, ilman rangaistuksia tai kyykyttämistä. 

“Esimerkiksi korkeakouluopiskelijoiden tulorajojen korotus on Keskustan voitto punamultahallituksessa, sillä tällä vuosituhannella vain keskustalaiset ministerit ovat nostaneet tulorajoja.” Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos iloitsee. 

Ohjaamo-toiminnan vakinaistaminen on tärkeä toimenpide – palveluita tulee laajentaa entisestään 

“Ohjaamo-toiminnan vakinaistaminen on viisas päätös, joka parantaa työllisyyttä ja nuorten mahdollisuuksia. Mielestäni nykyisen hallituksen ennaltaehkäisevät ja inhimilliset työllisyystoimet ovat parasta lääkettä suomalaiselle taloudelle.” Sanoo keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos 

Ohjaamotoiminnan tarkoituksena on luoda alle kolmekymmentävuotiaille palveluita työllistymiseen, koulutukseen, elämänhallintaan ja hyvinvointiin monialaisesti julkisen, yksityisen ja kolmannen sektorin kanssa.  

“On tärkeää, että nuoret löytäisivät ohjaamo-toiminnan pariin ja hyödyntäisivät tätä matalan kynnyksen palvelua, jossa tarjotaan moninaisella ammattilaisten kirjolla apua nuorille. Keskustanuoret toivovat, että ohjaamotoiminnan vakinaistamisen jälkeen uskalletaan rohkeasti kehittää toimintaa esimerkiksi toimivien mielenterveyspalveluiden lisäämisellä ohjaamotoiminnan piiriin.”, toteaa Sandroos. 

Keskustalle tärkeä korkeakouluopiskelijoiden tulorajojen korotus ei jäänyt kokeiluksi vaan niitä korotettiin entisestään! 

“Korkeakouluopiskelijoiden tulorajojen väliaikainen korotus oli mieluisa päätös, ja toivoimme sille jatkoa. Korotus 50 %:iin oli vielä parempi kuin osasin kuvitella.” toteaa Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos. 

Keskustan ajama väliaikainen korkeakouluopiskelijoiden tulorajojen 25 %:n korotus oli askel oikeaan suuntaan. Hallituksen päätös korottaa tulorajoja 50 %:lla on vielä onnistuneempi toimenpide. Sen ansiosta yhä useampi nuori voi sovittaa työn, opinnot ja sosiaaliturvansa yhteen ja kaiken lisäksi työllisyys nousee. Arvioiden mukaan tulorajojen korotus tuottaa 12,7 miljoonaa euroa vuodessa ja korotus tuo 2500 työllistä lisää. 

 “Porvarit ja opiskelijajärjestöt ovat kanssamme määrätietoisesti ajaneet opiskelijoiden tulorajojen korottamista. Keskusta sai asian maaliin nykyisessä punamultahallituksessa. Tästä haluan antaa kiitokset valtiovarainministeri Annika Saarikolle sekä tiede- ja kulttuuriministeri Antti Kurviselle.” Sandroos kiittelee. 

Korkeakouluopiskelijoiden tulorajojen korotus on merkittävä paitsi taloudellisesti, myös inhimillisesti. Korotus on selvä viesti nuorille, että nuoret halutaan ottaa huomioon työpolitiikan isossa kuvassa. 

Lisätietoa: 

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtaja 

aleksi.sandroos(a)keskustanuoret.fi 

+358 50 384 6820