Ystävyys on osa Keskustanuorten ydintä

Blogit perjantai 18.02.2022

Tämän viikon maanantaina vietettiin ystävänpäivää. Sain lukea hymy huulilla ihmisten kirjoituksia ja postauksia ystävyydestä, sekä sen tärkeydestä. Pidän suomalaisesta ystävänpäivästä, sillä nimensä mukaan päivässä korostuu ystävyys eikä vain romanttiset ihmissuhteet. 

Ystävyydestä on monia sitaatteja sekä aforismeja. Oma suosikkini on ”ystävät ovat perhe, jonka olet itse valinnut.” Ystävyys on valinta. Valinta, jossa erimielisyyksien ja vastoinkäymisien tullessa, on silti vierelläsi tukea sekä ymmärrystä. 

Liittyessäni Keskustanuoriin en osannut aavistaa kuinka paljon hyviä ystäviä tulen saamaan. Jokaisen Keskustanuorten tapahtuman jälkeen olen tutustunut ja ennen kaikkea ystävystynyt uusiin ihmisiin. Elämän lähtökohdat ovat joukossamme usein hyvin erilaisia, mutta silti jokin yhdistää tätä ihanaa joukkoa, ja jokainen kokee kuuluvansa joukkoon. Ystävyys on osa Keskustanuorten ydintä. Ei siis ole sattumaa, että kaksi perusarvoamme ovat yhdenvertaisuus sekä yhteisöllisyys. Jokainen on tasavertainen ja kuuluu juuri omanlaisenaan joukkoon. Politiikka nykypäivänä voi olla todella uuvuttavaa ja välillä raadollistakin. Olenkin todella kiitollinen ystävistä, jotka kokevat samoja tunteita sekä tilanteita, ja näin ollen osaavat olla tärkeänä tukena.

Tästä joukosta olen löytänyt sydänystäviäni, mikset siis sinäkin.

Maija Kymäläinen, liittohallituksen jäsen