Odotan hallitukselta aitoa inhimillistä talouspolitiikkaa

Uutiset tiistai 05.04.2022

Suomen hallitus ei lähde viimeiseen kehysriiheen kovinkaan helpossa tilanteessa. Valtion kestävyyttä syönyt koronakriisi sai jatko-osakseen Putinin aloittaman hyökkäyssodan, joka vaikuttaa kestämättömästi talouteen sekä yksityisellä että julkisella puolella. Hallitus on sysännyt vuoden aikana riiheen ikäviä päätöksiä yli 100 miljoonan euron leikkaustarpeista, joiden toteutus tällä hallitusviisikolla näyttää epätodennäköiseltä.

Valtion talous on ollut miinuksella yli 12 vuotta, joten huoli yhteisten rahojemme käytöstä on perusteltu. Julkisten varojen käyttö on aina arvovalintoja. Kokoomuksen puheenjohtaja taannoisessa Helsingin Sanomien haastattelussaan kertoi yhtenä ratkaisuna sosiaalietuuksista leikkaamisen ja tuloveron kevennyksen. Se oli epäkaunisteltua tekstiä arvovalinnoista, joihin Keskustanuoret ei tällaisena aikana ole valmis – leikkaamaan köyhiltä.

Kehysriihestä odotan hallitukselta aitoa inhimillistä talouspolitiikkaa, joka tunnistaa nuorten ja lasten kriittisen tilanteen terveyden, koulutuksen ja huoltovarmuuden osalta. Meidän sukupolvillemme ei saa jäädä liian iso lasku tulevista lyhytkatseisista päätöksistä, jotka eivät katso nykyisen hallituksen napaa pidemmälle. Mielestäni on käsittämätöntä, että nykyisen hallituksen saavutukset yhteiskunnan kehittäjänä ovat hyvinvointialueet ja opiskelijoiden tulorajan korotus, odotin inhimilliseltä hallituspohjaltamme parempaa.

Hallituspuolueilta toivon parempaa yhteishenkeä kriisitilanteessa unohtaen omat ristiriidat ja etulinjat. Nyt tarvitaan hyviä suomalaista yhteiskuntaa eteenpäin kannustavia päätöksiä ilman identiteettipolitiikkaa ja riitoja. Enemmän tulevaisuuden taloutta ja huoltovarmuutta vahvistavia päätöksiä, vähemmän omia etuja.

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtaja