Keskustan puoluevaltuuston tulee antaa mandaatti valtionjohdolle turvallisuuspoliittisissa päätöksissä

Kannanotot lauantai 09.04.2022

Keskustanuoret antaa tukensa valtionjohdolle tehdä Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavat ratkaisut. Tämä voi tarkoittaa NATO-jäsenyyden hakemista.

Keskustan puheenjohtaja Annika Saarikko ilmoitti 2.4. pyytävänsä nyt alkavalta Keskustan puoluevaltuustolta mandaattia valtionjohdolle tehdä Suomen turvallisuuden kannalta tarvittavat ratkaisut. Tämä pitää sisällään mahdollisuuden Nato-jäsenyyteen.

”Suomen turvallisuus on Keskustanuorille korkein prioriteetti, kun teemme ulko- ja turvallisuuspoliittisia ratkaisuja. Paras tieto isoissa turvallisuuspoliittisissa kysymyksissä on valtionjohdolla”, toteaa Keskustanuorten varapuheenjohtaja Eemeli Valli.

Keskustan korkeinta päätöksentekovaltaa puoluekokousten välissä käyttävä puoluevaltuusto kokoontuu 9.–10.4. Vaasaan. Puoluevaltuustossa tullaan käymään turvallisuuspoliittista keskustelua laajasti, ja Keskustanuoret haluavat antaa tukensa puolueen puheenjohtajalle ja hänen esitykselleen..

”Suomen turvallisuuspoliittisessa tilanteessa on ymmärrettävää, että kaikkein kriittisin ja salatuin tieto ei tavoita tavallista kansalaista. Valtionjohto saa Keskustanuorilta täyden tuen turvallisuuspoliittisiin päätöksiinsä. Tämä koskee myös Nato-jäsenyyden hakemista” Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos tiivistää.