Keskustanuorten valtuuskunta: Suomi Natoon

Kannanotot tiistai 10.05.2022

Keskustanuoret kannattaa Suomen liittymistä Naton jäseneksi ja peräänkuuluttaa turvallisuuspolitiikassa pitkäjänteisyyttä ja kauaskatseisuutta.

Keskustanuorten valtuuskunta teki historiallisen linjan muutoksen ja kannattaa Suomen liittymistä sotilasliitto Naton jäseneksi. Keskustanuoret luottaa valtioneuvoston tekevän asian suhteen tarpeelliset päätökset esimerkiksi aikataulun suhteen.

“Nato ei ole ongelmaton, mutta se on huonoista vaihtoehdoista paras. Suomen maantieteellinen asema on haastava, ja tärkein tavoitteemme on säilyttää rauha Suomessa. Olen tyytyväinen, että olemme voineet käydä faktapohjaista ja laajaa turvallisuuspoliittista keskustelua Keskustanuorissa” toteaa Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos

Nato luo turvaa Suomelle ja asemoi sen osaksi länttä, johon se on kuulunut jo pitkään  Euroopan Unionin kautta. Viimeaikainen tapahtumakulku Ukrainassa on osoittanut, että emme voi luottaa Venäjän sanaan tai rauhanomaisuuteen. Siksi on tärkeää. että Suomi on Natossa osana demokraattista länttä ja vapaata maailmaa.  

“Keskustanuoret näkee, että Nato ei ole oikotie onneen, vaan meidän on tulevaisuudessakin huolehdittava yhteiskuntamme iskunkestävyydestä ja uskottavasta maanpuolustuksesta kaikissa tilanteissa. Natoon liittymisen jälkeen Suomi asemoituu maailmanpolitiikassa selkeämpään asemaan, joka avaa uusia mahdollisuuksia, mutta voi tuoda esiin ongelmia ja uhkia” sanoo Sandroos.

Ulko- ja turvallisuuspolitiikassa tulee kääntää katseet Nato-jäsenyyttä kauemmas. Nato-jäsenyys ei ole kaikenkattava ratkaisu, vaan keino turvallisuuden lisäämiseksi. Suomen tulee jatkossakin tukea länsimaisen demokratian ja ihmisoikeuksien kehittymistä ja löydettävä oma maantieteellinen asemansa maailmanpolitiikassa, sillä maantieteellistä sijaintiamme me emme voi muuttaa.

Lisätiedot

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtaja

+358 503 846 820