Keskustanuorten valtuuskunta: Suomessa on aloitettava valtakunnallinen Nuorten mielenterveys-projekti

Kannanotot keskiviikko 11.05.2022

Keskustanuoret on huolissaan tikittävästä mielenterveyspommista. Nuorten mielenterveysasiat ovat olleet jo vuosia liian vähäisellä huomiolla. Koronapandemia ja Ukrainan sota ovat lisänneet viime aikoina ongelmia entisestään.

Mielenterveysongelmista on tulossa kovaa vauhtia mittaamattoman kallis haaste Suomelle, niin inhimillisesti kuin taloudelliselta hintalapultaankin. Mielenterveyskriisiin olisi pitänyt puuttua jo vuosia sitten huomattavasti voimakkaammin, ja nyt on viimeinen hetki.

Keskustanuoret vaatii, että nuorten mielenterveysasioihin paneudutaan pikaisesti ja tehokkaasti. Keskustanuoret esittää valtakunnallista nuorten mielenterveysprojektia käynnistettäväksi välittömästi. Suomen hallituksen ja eduskunnan on ryhdyttävä toimeen nopeasti. Projektiin voisi ottaa oppia esimerkiksi vuosien 1972-1997 aikana toteutetusta Pohjois-Karjala-projektista ja sen loistavista tuloksista.

Lisätiedot

Aleksi Sandroos