Yhtenäinen ja vahva rintama

Blogit perjantai 13.05.2022

Historiallista aikaa, Venäjä tökkäsi meidät kohti Natoa. Tuskin oli tavoitteena, mutta näin kävi ja onneksi menemme sinne selkeällä enemmistöllä. Suurin osa kansasta, lähes kaikki kansanedustajat ja presidentti puoltavat puolustusliittoon menemistä.

Nyt on tärkeää toimia yhtenä rintamana ja näyttää se kaikille. Nyt ei ole populismin ja oman puolueen pönkittämisen, vaan yhteistyön aika. Sillä ei ole enää merkitystä, oliko sinun vai minun kanta ensimmäisenä myönteinen. Tärkeintä on, että jäsenyysprosessi etenee suunnitellusti ja turvallisesti.

Oleellista on tietenkin käydä keskustelua Suomen roolista kansainvälisesti tulevaisuudessa, jossa olemme osa puolustusliittoa. On hyvä muistaa, että me hyödymme Natosta, mutta myös meidän tuoma lisäarvo on Natolle merkittävä. Meillä on yksi Euroopan vahvimpia puolustusvoimia, sekä moninkertaisesti enemmän yhteistä rajaa Venäjän kanssa, kuin mitä Natolla on nyt. Siksi myös liittymisen ehdoista keskustelu on tärkeää.

Meidän yhteiskuntamme vahvuutta tullaan testaamaan ulkopuolisten vaikutteiden kautta, joten niihin on hyvä valmistautua. Lähdekriittisyys ja hybridivaikuttamisen sietokyky korostuvat, sillä kyse on suuren ulkopoliittisen linjan muutoksesta. On hyvin todennäköistä, että väärää tietoa jaetaan tietyiltä suunnilta ja meihin yritetään vaikuttaa monin keinoin. Harkitse siis tarkoin, mitä jaat sosiaalisessa mediassa. Valeuutisille ja informaatiovaikuttamiselle ei pidä antaa yhtään näkyvyyttä, sillä sosiaalisen median algoritmien takia tunteita herättävät julkaisut leviävät muutenkin todella nopeasti.

Pysytään vahvoina ja uskotaan parempaan tulevaisuuteen. Suomi voi vaikuttaa globaaliin kehitykseen, jos niin päätämme. Se vaatii työtä, mutta sitähän me emme pelkää.

Eemeli Valli, Keskustanuorten 2. varapuheenjohtaja