En ole trans, kiitos kysymästä!

Blogit keskiviikko 18.05.2022

Keskustanuoret on laaja joukko eri ikäisiä, eri taustoista tulevia nuoria. Jäsenistöstämme löytyy seksuaali- ja sukupuolivähemmistöjen edustajia. Samoin löytyy enemmistön edustajia. Meidän toiminnassamme kaikki ovat samalla viivalla. Ketään ei nosteta ylös tai paineta alas. Keskustanuorissa ei ole väliä oletko mies, nainen tai muun sukupuolinen. Miksi joillekin toisen ihmisen sukupuolella on väliä?

Toimin politiikassa paikallistasolla. 

Viime vuonna eräässä kokouksessa puhuttiin siitä, että ruuhkavuosia elävät eivät jaksa olla samalla tavalla toiminnassa mukana. Vanhempien toimijoiden katseet kääntyivät minuun, joukon nuorimmaiseen. Oletuksena esitettiin, että pian minäkin olen vanhempainvapaalla.

En pidä olettamuksista ja siitä, että muut määrittelevät, kuinka ja missä aikataulussa minun kuuluisi elämässäni edetä. Tuumasin siihen, että entä jos minä en voikaan koskaan saada lapsia. 

Eräs toimijoista oletti tästä toteamuksesta, että minä olen transhenkilö, enkä siksi voi perhettä perustaa. Tämän ajatuksen takia kyseinen toimija ei tähän päivään mennessäkään suostu puhumaan kanssani. Hän kohtelee minua kuin ilmaa. 

Koen tilanteen absurdina. Mielestäni minun ei tarvitse kommentoida kellekään sukupuoltani. 

Mielestäni sillä ei tulisi politiikassa olla väliä olenko mies, nainen tai muun sukupuolinen. Olenko trans vai syntynyt siihen sukupuoleen, jonka koen omakseni. Jos sinun on pakko tietää: kysy, älä oleta.

Anonyymi Keskustanuori