Keskustanuoret kutsuu pääministerin bilettämään

Kannanotto perjantai 19.08.2022

Keskustanuoret kutsuu pääministeri Sanna Marinin bilettämään Keskustanuorten kanssa. Samassa tilaisuudessa Marin voisi myös kertoa näkemyksiään vaikeisiin poliittisiin kysymyksiin. Keskustanuorten mielestä pääministeri välttelee vaikeita poliittisia kysymyksiä ja sysää ne muille.

Suomen pääministeri Sanna Marinin bilettäminen on päätynyt useaan otteeseen julkisen keskustelun kohteeksi. Keskustanuoret ei puutu pääministerin vapaa-ajan harrastuksiin, ja iloitsee pääministerin mahdollisuudesta vaihtaa vapaalle rankassa ja stressaavassa työssä.

”On hauskaa, että pääministerillä ja minulla on yhteinen vapaa-ajan harrastus, bilettäminen. Raskaat työt vaativat raskaat huvit. Bilettämisessä tosin olen huomannut, että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää”, toteaa Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos.

Yhteisen bilettämisen ohessa keskustanuoret toivoo keskustelua ja pääministerin mielipiteitä vaikeista asioista, kuten suomalaisia raastavasta inflaatiosta, korkojen kasvusta ja hintojen dramaattisesta noususta.

”Olisi hienoa saada näihin vastauksia ja ajatuksia etenkin budjettiriihen ja hallituskauden lopun lähestyessä. Pääministeriltä odotan suoraselkäisempiä vastauksia myös vaikeisiin kysymyksiin, en kysymysten kiertelyä”, sivaltaa Sandroos.

Keskustanuorten mielestä pääministeri ei ole pandemian hoidon jälkeen ottanut poliittista vastuuta. Hän ei ole keskustellut vaikeista poliittisista kysymyksistä, vaan sysää vastuun näistä muille demariministereille tai muille hallituspuolueille, kuten keskustalle ja vihreille. 

”Kevään aikana pääministeri loisti poissaolollaan kyselytunneilta, sillä hän oli pois kaikkiaan yksitoista kertaa. Se on merkittävä luku kahdeksastatoista kyselytunnista, ja kaikkia poissaoloja ei voi laittaa Nato-hakemusprosessin piikkiin. Hallituskauden päättymisen kynnyksellä ja erittäin vaikeassa taloustilanteessa odotan pääministeriltä myös valtioneuvoston määrätietoista johtamista”, toteaa Sandroos.

Keskustanuoret haluaakin siirtää keskustelun biletyshömpötyksestä todellisiin poliittisiin kysymyksiin sekä pääministerin vastuuseen ja johtamistyyliin.

Aleksi Sandroos
Keskustanuorten puheenjohtaja