Keskustanuorten puheenjohtaja: Veroalennus uusille nuorille yrittäjille ja maahanmuuttajataustaisille yrittäjille

Kannanotot tiistai 23.08.2022

Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos esittää MTV:n Uutisaamussa (23.8.2022) veronalennusta ensimmäiseksi yrittäjyysvuodeksi alle 30-vuotiaille nuorille sekä maahanmuuttajataustaisille yrittäjille.  

”Pitkällä aikavälillä meidän on saatava lisää yrittäjiä ja työllisyyttä, sillä minusta nuorten tilanne ja maahanmuuttajien työllisyystilanne on huolestuttava. Sen takia voisimme esimerkiksi tulevassa budjettiriihessä päättää, että maahanmuuttajataustaisten uusien yrittäjien ja alle 30-vuotiaiden uusien yrittäjien kaikki verot olisivat puoleen hintaan”, toteaa Sandroos MTV:n Uutisaamun keskustelussa, jossa ruoditaan tulevan hallituskauden viimeisiä päätöksiä. 

Sandroos toteaa, että päätöksellä olisi ensimmäisen vuoden aikana negatiivisia vaikutuksia valtion tuloihin, mutta vuoden jälkeen se tuottaisi lisää verotuloja. Yrittämisen aloittaminen nykyisenä vaikeana aikana on haastavaa.  

”Yrittämisestä ja yrityksistä ne verotulot meille kaikkein parhaiten tulevat”, Sandroos tiivistää. 

Sandroosin esittämät veroalennukset koskisivat kaikkia alle 30-vuotiaita ja maahanmuuttajataustaisia ihmisiä, jotka perustava uuden yrityksen. Tämä tarkoittaisi 50 prosentin helpotusta ansiotulo-, pääomatulo-, yhteisö- ja arvonlisäverotusta ensimmäisen vuoden ajan, jonka jälkeen verotus siirtyisi normaaliin käytäntöön.