Sofia Tuovinen Keskustanuorten poliittiseksi suunnittelijaksi

Uutiset maanantai 19.09.2022

Keskustanuorten poliittiseksi suunnittelijaksi on valittu Sofia Tuovinen, 25.

Tuovinen on koulutukseltaan yhteiskuntatieteiden kandidaatti politiikkatieteistä ja hän valmistelee parhaillaan pro gradu -tutkielmaansa Lapin yliopistossa.

Aiemmin Tuovinen on työskennellyt Renew Europe -ryhmän valiokunta-avustajana Euroopan parlamentissa, CSC – Tieteen tietotekniikan keskuksella poliittisena asiantuntijana sekä Lapin liitossa hankehallinnon parissa.

Keskustanuorissa Tuovinen on aiemmin toiminut mm. liittohallituksessa v. 2018–2019 sekä johtanut Keskustanuorten digipoliittista ohjelmatyötä viime vuonna. Hän on myös Lapin yliopiston hallituksen jäsen ja entinen Ilmajoen kunnanvaltuutettu.

”Tartun äärimmäisellä ilolla uuteen rooliini! Maailmanpoliittinen tilanne on monessakin suhteessa murroksessa, ja sen vaikutus kansalliseen politiikan tekemiseen on tuntuva. Toimintapoliittiset kysymykset ovat kääntyneet päälaelleen, ja ne haastavat politiikan tekemistä. Lisäksi edessä on tiukat kolme vaalivuotta, joiden ohella myös oman toiminnan on kehityttävä ja säilyttävä mielenkiintoisena. Tässä on haastetta, mutta suhtaudun pieteetillä Keskustanuorten poliittisen toiminnan kehittämiseen ja vaikuttavuuden kasvattamiseen”, Tuovinen toteaa.

Poliittisen suunnittelijan työnkuvaan kuuluu monipuolisesti erilaisia Keskustanuorten poliittista työtä tukevia tehtäviä, mm. kannanottojen kirjoittaminen, poliittinen taustavalmistelu, ohjelmatyön tukeminen, mediaseuranta sekä sisäisen ja ulkoisen viestinnän tehtäviä. Lisäksi poliittinen suunnittelija avustaa Keskustanuorten kansainvälisen jaoston toiminnassa sekä vaalitoiminnassa.

Tuovinen aloittaa poliittisen suunnittelijan tehtävässä maanantaina 26.9.2022.

Lisätietoja:

Anna-Leena Veteläinen
Keskustanuorten pääsihteeri
anna-leena.vetelainen(a)keskustanuoret.fi
p. +358 50 516 7046