Kiinnostaako kansainvälisyys? Ilmoittaudu mukaan kv-jaostoon!

Uutiset maanantai 19.12.2022

Kansainvälisten asioiden jaostoon haetaan lisää jäseniä!

Keskustanuoret on reitti nuorille suoraan kansainväliseen politiikkaan. Keskustanuorten kansainvälisten asioiden jaoston kautta pääsee vaikuttamaan kansainvälisissä järjestöissä, saa työtilaisuuksia ulkomailla ja monia muita mahdollisuuksia, joita kansainvälinen toiminta tarjoaa. Tätä nuorten matkaa pitäisi entistä vahvemmin tukea ja kannustaa tarttumaan tilaisuuteen.

Keskustanuori, tiedätkö edes, kuinka moneen eri kattojärjestöön liittomme kuuluu? Kattojärjestöissä vaikuttaminen on nimittäin yksi kv-jaoston tärkeimmistä tehtävistä. Tiedonvälitys ja kaikkien Keskustanuorten jäsenten osallistaminen edustustehtäviin on äärimmäisen tärkeää, ettemme jää sivuun päätöksenteossa. Mahdollisuuksia on niin pohjoismaisella, Euroopan kuin koko maailman tasoilla.

Päätöslauselmien, aloitteiden tai äänestysten lisäksi kansainvälisessä toiminnassa on paljon muutakin tehtävää. Vaikuttavuus ei synny vain tehdyissä poliittisissa asiakirjoissa. Verkostoituminen sekä uusiin ihmisiin, järjestöihin ja kulttuureihin tutustuminen on merkittävä keino laajentaa oma sekä muiden ajattelua. Politiikan ja verkostoitumisen rinnalla tapahtumat nousevat arvoon. Yhteistapahtumien järjestäminen yli valtiorajojen on opettavaista jokaiselle toimijalle, ja myös näitä kv-jaosto pyrkii aktiivisesti edistämään. Jaoston toiminnassa jokaiselle löytyy varmasti mielekästä tehtävää. Jokaisen kv-polku on omanlaisensa, ja jokainen on tärkeä osa kenujen kasvua maailman mittoihin.

Keskustanuorissa uskotaan, että virkeä kansainvälinen toiminta olisi varmasti hyvä piristys myös puolueelle. Keskustan tulee panostaa kansainvälisyyteen joka tasolla, ja siinä Keskustanuorilla on oma roolinsa. Tiivis EU-yhteistyö ja vankka vaikuttaminen unionin sisällä on myös avain keskustalaisen politiikan toteutumiseen kotimaassa. Voimme oppia paljon sisarpuolueiltamme, kun jaamme kokemuksia keskenämme. Ehkä sieltä löytyy vastaus jopa kannatuskriisin ratkaisuun!

Kansainvälinen toiminta on hyvin monimuotoista, ja aina toimijoiden omista mielenkiinnon kohteista riippuvaista. Kv-toiminnan tarkoituksena on lisätä kansainvälisen toimintaympäristön tunnettuutta jokaisen nuoren arjessa. Kansainvälistä toimintaa johtaa liiton kansainvälisten asioiden sihteeri yhdessä kansainvälisten asioiden jaoston kanssa. Vain taivas on rajana!

Jaostossa pääset vaikuttamaan suoraan Keskustanuorten ja Keskustaopiskelijoiden kansainvälisen politiikan linjauksiin. Haku Keskustanuorten kansainvälisten asioiden jaostoon on auki, ja hakuaika jatkuu aina 13.1.2023 saakka. Hae mukaan tällä lomakkeella!

Lisätietoja kansainvälisten asioiden sihteeriltä:

Miika Jauhiainen miikajauhiainen85(a)gmail.com