Liittohallitus töihin

Blogit torstai 19.10.2023

Kaksi vuotta liittohallituksessa istuttuani, olen joutunut toteamaan harmikseni, että liittohallitus tekee liian vähän. En osoita syyttävää sormea suoraan mihinkään tahoon, vaan kyseessä on laajempi asia. Itsellänikin ensimmäinen vuosi kului paljolti opetteluun ja ihmettelyyn siitä, keitä me ollaan ja mitä me tehdään. Liittohallituksen vastuut ja vastuutus ovat kuitenkin ikävän vähäisiä, ottaen huomioon sen että ehdokkaat mukaan lähtiessään sitoutuvat melko merkittävään luottamustehtävään. 

Varapuheenjohtajana haluan osallistaa enemmän liittohallitusta ja luoda lisää läpinäkyvyyttä ja avoimuutta niin liitttotoimiston ja -hallituksen välille, kuin myös liittohallituksen ja liiton jäsenten välille.  Tavoitteenani on, että meillä ei ensi vuoden jälkeen olisi enää yhtäkään piiriä, joka ei olisi saanut kunnon kontaktia piirikummiinsa. Liittohallituslaisia uskallettaisiin ja osattaisiin vastuuttaa enemmän myös esimerkiksi tapahtumien ohjelman suunnittelussa ja järjestämisessä.

Samoin jäsenille ja aktiiveille liittohallitus näkyisi myös tapahtumien lisäksi avoimempaa päätöksentekona. Piirien puheenjohtajistolle tulee nyt jo viikkokirje liiton ajankohtaisista, mikä on erittäin hyvä asia. Sen lisäksi kannatan avoimia liittohallituksen kokouksia esimerkiksi Lumimyrskyn tai jonkun muun tapahtuman yhteydessä, jotta jäsenet pääsisivät seuraamaan, mitä liittohallitus tekee, mistä se päättää ja keitä siellä puhuu. Avoimuutta ja tiedonvaihtoa on harvoin liikaa missään organisaatiossa.