Keskustanuoret lähettävät Kokoomukselle pesäpallomailan ”Sillä on hyvä murskata lisää nuorten unelmia”

Kannanotot keskiviikko 25.10.2023

Keskustanuoret lähettää kokoomuksen puoluetoimistolle pesäpallomailan. Tämä ”unelmien murskain” voidaan nyt ottaa kokoomuksessa laajemmin käyttöön, kun puolue näyttää haluavan tuhota loputkin nuorten unelmat.

Keskustanuoret on järkyttynyt hallituksen nuoriin kohdistuvista leikkauksista ja Kokoomuksen vaalilupausten pettämisestä. Vaaleissa kokoomus lupasi pysäyttää velkaantumisen ja pitää koulutuksen erityissuojeluksessa, mutta ääntenlaskun jälkeen pääministeripuolue toteutti nuorten unelmien murskaamisen ja ministeritason veronalennukset. Tämän kaiken vielä velaksi.

Esimerkiksi hallitusohjelman suunnitelmat lastensuojelun jälkihuollon ikärajan laskemisesta, nuorisotyön leikkauksista ja opiskelijoiden pakottamisesta velkaantumaan ovat järjetöntä sukupolvipolitiikkaa. Kokoomus viis veisaa nuorten tulevaisuudesta ja unelmista, tähänhän syynä taitaa olla nuorten heikko äänestysaktiivisuus ja tällä tavoin äänikikkailu.

Edellä mainittujen toimenpiteiden lisäksi törkeänä voi pitää samanaikaista asumistuen leikkaamista ja ARA-tuotannon vähentämistä. Tämä on kaksiteräinen miekka nuorille. Edullisten asuntojen määrä vähentäminen ja vuokra-asumisen voittojen siirtäminen suurille pääomayhtiöille (esimerkiksi Kojamo) on myös omituinen arvovalinta.

Keskustanuoret haluaa kysyä kokoomukselta miksi nuorten omistusasuntohaaveet halutaan tuhota poistamalla ensiasunnonostajan veroetuus? Mihin on kadonnut Kokoomuksen omatunto sukupolvipolitiikassa? 

Kaikkien suomalaisten puolueiden harjoittama velkaralli jatkuu, ja tällä kertaa sen hintana on ministereiden tulotason veronalennukset ja järjetön Turun tunnin juna. Velaksi.

”Uudella pesäpallomailalla on mukava murskata lisää nuorten unelmia. Ei haaveita omistusasunnosta, leikkaukset ennaltaehkäisevään nuorisotyöhön ja opiskelijoiden pakottaminen velkaantumisen. Kirsikkana kakun päällä veroalet ministeritason palkkoihin velaksi meidän nuorten rahoilla”, Tiivistää Keskustanuorten puheenjohtaja Aleksi Sandroos.

Katso myös Keskustanuorten video aiheesta:  https://www.instagram.com/reel/Cy0JPIftEVN/?igshid=MzRlODBiNWFlZA==

Lisätietoja:

Aleksi Sandroos

Keskustanuorten puheenjohtaja

0400826363