Keskustanuorten esityksestä Keskusta on lopettamassa Paavo Väyrysen apurahoittamisen

Uutiset perjantai 03.11.2023

Keskustan Puoluehallitus käsitteli kokouksessaan esityksensä puoluevaltuustolle talousarviosta ja samalla piirien rahoituksesta. Keskustanuoret esitti kokouksessa, että kaksikieliselle piirille ei myönnetä rahoitusta suoraan, vaan 10 000 euron rahoitus siirretään tarveharkintaiseksi rahoitukseksi kaikkien piirien kaksikielisen toiminnan järjestämiseksi. Puoluehallitus hyväksyi esityksen yksimielisesti.

Kaksikielisen piirin toiminta on viimeisten vuosien aikana toteuttanut ainoastaan Paavo Väyrysen henkilökohtaista agendaa ja toiminut Paavon keppihevosena. On huojentavaa, ettemme enää hyväksy Väyrysen toimintaa ja sooloilua, vaan toteutamme tulevaisuudessa aitoa kaksikielistä toimintaa kaikissa piireissämme.

Väyrysen toiminta kaksikielisen piirin puheenjohtajana on ollut häikäilemätöntä ja törkeää. Kaksikielisen piirin on välittömästi irtisanouduttava Väyrysen linjasta, mikäli se haluaa toimia puolueen piirinä tulevaisuudessa.

Keskustanuorten esitys piirin rahoituksen poistamisesta antaa puolueelle mahdollisuuden myös lakkauttaa mädäntyneen piirin toiminta, ja aloittaa kaksikielinen toiminta puhtaalta pöydältä. Mielestäni olemme jo riittävän pitkään katselleen Väyrysen sooloilua puolueemme toiminnassa.

Kahden kilpailevan puolueen perustaminen on riittävä syy irtaantua Väyrysen toiminnasta puolueessamme. Kauteni aikana kaksikielinen piiri ei ole toteuttanut missään vaiheessa ruotsinkielistä toimintaa, vaan Väyrynen on käyttänyt häikäilemättömästi puolueemme rakennetta hyväkseen. Kaksikielinen piiri on ollut jo pitkään vitsi, joka on vain Väyrysen naurettava keppihevonen Keskustan toiminnan jarruttamiseksi.

Keskustanuoret toivoo Keskustan puoluevaltuuston seisovan Keskustanuorten esityksen takana myös tulevassa puoluevaltuuston kokouksessa.

Lisätietoja:

Aleksi Sandroos

040 082 6363