Keskustanuoret kiittää Kokoomusnuoria avoimuudesta

Kannanotot perjantai 03.05.2024

Kokoomusnuoret julkaisi 3.5. kannanoton, jonka ytimessä on perhelääkärimallin ja vakuutuspohjaisen terveydenhuoltojärjestelmän vaatiminen Suomeen. Keskustanuoret tahtoo kiittää Kokoomusnuoria puolueen tosiasiallisen linjan rehellisestä sanoittamisesta.

”Istuva peruskokoomuslainen hallitus on ajamassa julkista terveydenhuoltojärjestelmää perikatoon samalla, kun rahat pumpataan Kela-korvauksina kasvaneisiin hallintomaksuihin ja siitä terveysjättien paisuviin liikevoittoihin. On ollut ilmiselvää, että puolueen perustuslakivaliokuntaan törmännyttä ja yksityiseen terveydenhuoltoon pohjaavaa sotevisiota runnotaan nyt läpi, mutta Kokoomusnuoret on ensimmäinen taho, joka lausuu suunnan rehellisesti ääneen”, summaa Keskustanuorten puheenjohtaja Jere Tapio.

Keskustanuoret näkee, että ajatus perhelääkärimallista voisi vahvistaa hoitopolkua ja pitkässä juoksussa madaltaa kokonaiskustannuksia. Yleisen ja julkisen järjestelmän purkaminen ja siirtyminen vakuutuspohjaiseen järjestelmään on kuitenkin suunta, jota on vastustettava jyrkästi.

”Määräänsä suurempiin mittoihin paisunut työterveysjärjestelmämme eriarvoistaa suomalaisia jo tällä hetkellä valtavasti. Siirtyminen vakuutuspohjaiseen malliin vain jyrkentäisi hyvinvointieroja. Päinvastaisesti suuntana tulisi olla nykyisten epäkohtien purkaminen ja julkisen järjestelmän vahvistaminen”, ihmettelee Tapio.

”Kun ihmiset on sosiaaliturvaleikkauksin ajettu jo tinkimään ruokakoristaan ja asumisestaan esitetään oikealta uusia kustannuseriä terveydenhuollon kattamiseksi. Tämä kertoo karua kieltään siitä, miten valtava ero on kokoomuslaisen menestyjälarpin ja tavallisen suomalaisen arkitodellisuuden välillä”, tylyttää Tapio.

Keskustanuorten viesti Kokoomusnuorille onkin selvä: Suomesta ei saa tehdä yhteiskuntaa, jossa maksukyky määrittää mahdollisuudet hyvinvointiin ja terveyteen!

Lisätietoja:

Jere Tapio
Keskustanuorten puheenjohtaja
p. 040 760 9463