Itsenäisyyden merkitys minulle

Blogit perjantai 23.08.2024

Itsenäisyys merkitsee minulle vapautta. Vapautta vaikuttaa ja elää oman näköistä elämää, kiitos siitä kuuluu Suomen sodissa taistelleille. Kiitos kuuluu myös heille jotka ovat vahvistaneet itsenäisyyttämme ja vaalineet sitä tähän päivään asti.

Itsenäisyys vahvistaa yhteenkuuluvuutta, se on osa perinnettä, kulttuuria ja luontoamme.

Suomalaiset tunnetaan vahvasta isänmaallisuudesta ja ylpeydestä maatamme kohtaan. Sisu on sana jota ei muualla maailmassa käsitetä, ainakaan samalla tavalla kuin me täällä Suomessa. Sisulla pääsemme yhteiskuntana eteenpäin ja siitä löydämme aina turvaa.

Suomen sodista on kulunut jo suhteellisen pitkä aika omasta näkökulmastani. Siitä huolimatta sodan jättämät jäljet näkyvät yhä edelleen yhteiskunnassamme. Ylisukupolviset vaikutukset esimerkiksi sodasta puhumiseen liittyen näkyvät edelleen. Myös pelko itänaapuriamme kohtaan on suuressa asemassa monien elämässä pienestä pitäen.

Venäjän pelko ei suinkaan ole tyhjästä temmattu, sen näkee hyvin konkreettisesti Ukrainassa tälläkin hetkellä. Koko ikäluokkaa koskevat kutsunnat olisivat hyvä suunta Suomen maanpuolustukselle.

Jonna Viljanen
Liittohallituksen jäsen