Keskustanuoret: Kierrätys ei ole rakettitiedettä

Kannanotto torstai 06.05.2021

Lähestyvissä kuntavaaleissa ympäristö on yksi tärkeistä teemoista. Kunnat ovat kunnianhimoisia ja ketteriä toimijoita ympäristö- ja ilmastopolitiikassa, ja tämän vuoksi kestävät ratkaisut tehdään kunnissa. On paljon ison tason toimenpiteitä, joilla kunnianhimoisia ympäristö- ja ilmastopolitiikan tavoitteita voidaan edistää, mutta Keskustanuoret muistuttaa, ettei kestävät ratkaisut ole rakettitiedettä. ”Haluamme tuoda kiertotalouden osaksi jokaisen kunnan ja kuntalaisen toimintaa. Kiertotalous on …

Keskustanuoret: Murroksen keskellä tarvitaan toivoa ja turvaa

Kannanotto torstai 29.04.2021

Keskustanuoret iloitsee hallituksen kehysriihisovusta. Pandemiatilanteen keskellä on tärkeää, että Suomella on toimintakykyinen ja tulevaisuudenuskoa luova hallitus. Murroksen keskellä politiikan on tarjottava ihmisille turvaa ja toivoa paremmasta. Erityisesti Keskustanuoret kiittää hallitusta sosiaalisen oikeudenmukaisuuden muistamisesta hankalassa taloudellisessa tilanteessa.  “Suomea on kehitettävä niin, että kaikki pidetään mukana. Tämä tarkoittaa alueellista ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta. Olen ilahtunut, että hallitus löysi …

Nuoret pois vuokra-asumisen loukusta – jokaiselle nuorelle oikeus omaan asuntoon

Kannanotto torstai 08.04.2021

Keskustan varapuheenjohtaja, kansanedustaja Petri Honkonen sekä Suomen Keskustanuorten puheenjohtaja Hanna Markkanen ovat huolissaan nykyisen asuntosäästöpalkkiojärjestelmämme (ASP) toimimattomuudesta tämän päivän asuntomarkkinoilla. Asuntojen hintojen kasvu ja ASP-järjestelmän jämähtäneisyys eväävät monen nuoren haaveen omistusasunnosta erityisesti suosituilla alueilla. ASP-lainajärjestelmän tavoitteena on helpottaa nuoren ensimmäisen oman asunnon hankkimista. Pankki, valtion tukemana, antaa asuntosäästötilille poikkeuksellisen hyvää korkoa ja myöhemmin mahdollisen lainan …

Keskustanuoret: Kunnilta toimia etäopiskelun eteen

Kannanotto torstai 08.04.2021

Koronapandemia on aiheuttanut todellisen digiloikan kouluissa. Loikan nopeudesta huolimatta siirtyminen etäopiskeluun on sujunut pääsääntöisesti hyvin. Kun aikanaan palataan normaalin päiväjärjestykseen, jäävät parhaimmat käytännöt toivottavasti elämään.

Nuorkeskusta: Kehysriihi hallituspohjan toimivuuden puntari

Kannanotto maanantai 29.03.2021

Hallitus kokoontuu puoliväliriiheen 21.–22.4. Kehysriihessä tehdään päätöksiä koskien julkisen talouden seuraavien vuosien suunnitelmaa. Nuorkeskustan mielestä enää ei voida märehtiä vain akuuttia koronan hoitoa, vaan katse on käännettävä yli pandemian. Kehysriihestä on saatava ulos aitoja päätöksiä, joilla tuetaan nuorten hyvinvointia, työllisyyttä ja toimeentuloa.

Keskustanuoret: Terveellistä lähiruokaa kaikille

Kannanotto keskiviikko 24.03.2021

Kuinka monesti sinulla tulee mietittyä oman lautasesi sisältöä? Keskustanuoret uskoo kuluttajan vapauteen ja vastuuseen myös ruokahankinnoissa. Lähtökohtaisesti kuluttaja tietää itse parhaiten, millainen ruoka on hänelle hyväksi. Tämä kuitenkin vaatii sen, että hänelle on tarjottu oikeat eväät tehdä vastuullisia ja terveellisiä valintoja.

Nuorten velkaneuvonta laitettava lopultakin kuntoon

Kannanotto tiistai 23.03.2021

Rahavaikeuksia hävetään ja niitä salataan myös leimatuksi tulemisen pelossa. Puutteelliset palvelut eivät saa olla syy velkaantumishaasteisiin ja mahdolliseen ylivelkaantumiseen. Tulosten osoittamaan ongelmaan on puututtava heti. Välittömänä toimena nuorille kohdennettujen velkaneuvonnan palveluiden tarjontaa on lisättävä ja niiden laatua parannettava.

perheiden palvelut

Keskustanuoret: Kohti yhdenvertaisuutta perheiden palveluissa!

Kannanotto keskiviikko 17.03.2021

Suomalaisissa kunnissa elää monenlaisia perheitä, joista jokainen on arvokas sellaisenaan. Perheessä ei välttämättä tarvitse olla lapsia, mutta tasa-arvon päivän edellä Keskustanuoret kuitenkin haluaa kiinnittää huomiota nimenomaa vanhempien tasa-arvoon lapsiperheissä. Yhdenvertaisuus perheissä on tärkeää, mutta niin se on myös perheiden välillä.