Tervetuloa tutustumaan Keskustanuorten liittokokouksen 2022 liittohallitusehdokkaisiin!

Ehdokkaat on listattu sukunimen mukaisessa aakkosjärjestyksessä.

Juuso Korhonen

Juuso Korhonen

17 vuotta, Kainuu

Olen 17-vuotias kainuulainen keskustanuori Sotkamosta. Opiskelen Kainuun ammattiopistossa talonrakennusta toista vuotta. Aion jatkaa opintojani rakennus- ja yhdyskuntatekniikan parissa ammattikorkeakoulussa kartutettuani alani työkokemusta kattavammin.

Maaseuturakkaana keskustalaisena tahdon olla mukana edistämässä alueellista tasa-arvoa ja elinvoimaista maaseutua. Myöskin arvokonservatiivina tahdon, että keskustanuorissa ja -puolueessa kunnioitetaan suomalaisille tärkeitä perinteitä ja arvoja niitä vaalien, hyvällä tahdolla ja rauhallisella mielellä. Uudistusta ja edistystä pitää tapahtua, mutta maltti on aina valttia. Jalat maassa ja järki päässä!

Ville Mykkänen

Ville Mykkänen

25 vuotta, Pohjois-Pohjanmaa

Instagram: @mykkanen.ville

Terve sinulle tämän tekstin lukija! Olen vuonna 1997 syntynyt järjestöaktiivi. Liittohallitukseen pyrin ykkösteemana vahva Keskustanuorten järjestö! Kokemusta on vuosina 2015, 2016, 2022 Pohjois-Pohjanmaan piirihallituksen jäsen ja vuonna 2020 varajäsen. Pyhäjärven osaston puheenjohtaja vuodet 2021 ja 2022 sekä kunnallisjärjestön johtokunnan jäsen vuodet 2021, 2022 ja varajäsen 2020.

Poliittiset arvoni ovat isänmaallisuus, oikeudenmukaisuus ja kestäväkehitys. Politiikan teossa meidän Keskustanuorten yhdessä täytyy enemmän ottaa kantaa Isänmaan, Suomen tasavallan kansaa yhdistäviin asioihin.

Antti Paunonen

Antti Paunonen

27 vuotta, Etelä-Savo

Olen Antti Paunonen, kokenut järjestötoimija, ja olen muun muassa toiminut opiskelijakunnan hallituksen puheenjohtajana sekä Suomen opiskelijakuntien liiton varapuheenjohtajana. Kaudella 2022 toimin Etelä-Savon Keskustanuorten varapuheenjohtajana sekä Keskustan Juvan kunnallisjärjestön johtokunnan sihteerinä. 

Toimin maatalousyrittäjänä kotitilallani Juvalla ja näen sitä kautta suomalaisen ruoantuotannon, markkinatalouden ja yrittäjyyden kehityskohteet sekä vahvuudet. Vahvuuteni ovat koulutuspolitiikassa, sosiaalipolitiikassa, kansainvälisyydessä, maataloudessa sekä yhteisöllisyyden luomisessa.

Miina-Maija Simonen

Miina-Maija Simonen

25 vuotta, Pirkanmaa

Twitter: @miinamaija

Olen 25-vuotias sähkötekniikan opiskelija, joka on löytänyt henkisen kotinsa Keskustanuorista. Olen ollut tämän vuoden liittohallituksen varajäsen, ja tutustuttuani vuoden liittoon sen johdosta käsin koen, että minulla on vielä paljon annettavaa. Erityisesti haluan vaikuttaa siihen, että meillä otetaan sekä uudet että vanhat jäsenet aidosti ystävällisesti vastaan.

Elias Tornberg

Elias Tornberg

21 vuotta, Pohjois-Pohjanmaa

Instagram: @tornberginelias

Olen 21-vuotias raahelainen kauppatieteen opiskelija ja kaupunginvaltuutettu. Keskustanuorissa olen ollut mukana noin neljä vuotta ja kokemusta on kertynyt niin osastotasolta kuin myös piiritasolta. Olen ehdolla liittohallitukseen, koska haluan laajentaa Keskustanuorten poliittista linjaa monipuolisemmaksi. Keskustanuorten liitto on sortunut kannanotoissaan yksipuoliseen identiteettipolitikointiin, mikä on osaltaan heikentänyt järjestön kiinnostavuutta.

Tärkeimmät teemat, joita haluan liittohallituksessa edistää:

  1. Keskustan on palattava vastuullisen taloudenpidon puolueeksi.
  2. Keskusta voi menestyä ainoastaan aidosti moniarvoisena kansanliikkeenä.
  3. Lapsiperheissä on meidän tulevaisuus.
Jonna Viljanen

Jonna Viljanen

18 vuotta, Satakunta

Olen 18-vuotias aktiivinen keskustanuori, jolle keskustalaisuus ja yrittäjyys tulee äidinmaidosta. Olen ollut Satakunnan Keskustanuorten sekä Keskustan piirihallituksessa jo useamman vuoden.

Olen myös ollut mukana BNI (Business Network International) toiminnassa, jossa olen toiminut nuorten äänenä ja saanut laajasti tietoa yritystoiminnasta ja siihen liittyvistä asioista.

Haluaisin luoda Keskustanuorille uuden mielenterveys- ja syrjäytymisjaoston, sekä kehittää kaikkien jaostojen toimivuutta yhteisten projektien ja osallistamisen kautta. Jaostotoiminta on oiva työväline tuoda ilmi erilaisia toimijoita ja ideoita.

Juho Väisänen

Juho Väisänen

25 vuotta, Pohjois-Savo

Instagram: @juho_vaisanen7, Twitter: @juho_vaisanen, Facebook: Juho Väisänen

Olen 25-vuotias korkeakouluopiskelija Iisalmesta. Asun nykyään Joensuussa. Olen toiminut tämän vuoden ajan Keskustanuorten liittohallituksen varajäsenenä.

Opintotuen muutoksilla on ollut suuri vaikutus opiskelijoiden toimeentuloon ja hyvinvointiin. Tulevaisuudessa täytyy selvittää opintotuen muutosten vaikutusta opiskelijoiden elämään.

Viimeaikaiset tapahtumat ovat osoittaneet kotimaisen ruuantuotannon merkityksen tärkeyden. Meidän on tuettava taloudellisesti nykyistä enemmän kotimaisen tuotannon parissa työskenteleviä.

Jotta me pysymme koko maan kattavimpana nuorisojärjestönä, on meidän tuettava Keskustanuorten toimijoiden ja työntekijöiden fyysistä ja henkistä jaksamista.

Louna Yli-Hemminki

Louna Yli-Hemminki

18 vuotta, Etelä-Pohjanmaa

Instagram: @louna.ylihemminki, Twitter: @LounaYli, Facebook: Louna Yli-Hemminki

Olen Louna Yli-Hemminki, 18-vuotias abiturientti Seinäjoelta. Olen ehdolla liittohallitukseen, sillä haluan päästä oppimaan uutta ja kehittämään Keskustanuoria kohti tulevaisuutta.

Omaan vankan nuorisovaltuustotaustan ja olenkin toiminut Seinäjoen nuorisovaltuuston puheenjohtajana vuonna 2021. Tällä hetkellä olen nuorisovaltuuston 1. varapuheenjohtaja. Toivon, että Keskustanuoret voisi kehittää yhteistyötä nuorisovaltuustojen välillä. On tärkeää, että nuoret tuntevat Keskustanuoret. Tällä tavalla voimme tavoittaa potentiaalisia uusia jäseniä.

Tulevaisuudessa Keskustanuorissa tulee panostaa yhdistäviin asioihin. Näin saadaan rakennettua tulevaisuutta. Puhalletaan yhteen hiileen!

Mikäli olet ehdokkaana ja haluat oman esittelysi tälle sivulle, olethan yhteydessä Keskustanuorten pääsihteeriin.