Tervetuloa tutustumaan Keskustanuorten liittokokouksen 2023 puheenjohtaja-, varapuheenjohtaja- ja liittohallitusehdokkaisiin!

Huom. sivua päivitetään sitä mukaa, kun ehdokkaita ilmaantuu ja he toimittavat esittelynsä.

Ehdolla liiton puheenjohtajaksi

Roosa Grönberg, 24

Haluan rakentaa Keskustanuorista houkuttelevimman poliittisen nuorisojärjestön. Se vaatii kilpailukykyistä politiikkaa ja järjestöllistä kehittämistä. Vastakkainasettelun täyttämä politiikka tarvitsee kohtaamisia ja ymmärrystä, keskimmäisen tien vaihtoehtoja. Tähän työhön minulla on eväät opiskelijapolitiikan kärkipaikoilta. 

Pyrin Keskustanuorten puheenjohtajaksi, koska uskon, että meillä on voima luoda kestävää tulevaisuutta. Minulle kaikki politiikassa lähtee siitä ajatuksesta, että jokaiselle taataan hyvä arki, riippumatta lähtökohdista, kodin sijainnista tai elämäntilanteesta. Isossa kuvassa näen, että parempi huominen kaipaa juuri nyt kipeästi nuorten visiota ja uusia avauksia.

Instagram
Viestipalvelu X

Jere Tapio, 26

Olen Tapion Jere, 26- vuotias kenujen varapuheenjohtaja. Työkseni teen koulutuspolitiikkaa ja vapaalla elän ja hengitän kepupolitiikkaa!

Olen ehdolla puheenjohtajaksi viedäkseni kenut yhdessä kohti kasvukautta. Se tarkoittaa kasvua väkimäärään, kasvua toimintaan ja kasvua ihmisinä ja nuorkeskustana.

Minun keskustanuoreni on väkevä, juureva ja tulevaisuuteen katsova poliittinen voima. Minun Keskustanuoreni vastaavat rohkeasti aikamme kriiseihin ja näkevät yhteisöllisyyden tulevaisuuden yhteiskunnan keskeisenä voimavarana ja individualismin vahvana vastinparina.

Facebook
Instagram
Viestipalvelu X

Ehdolla liiton varapuheenjohtajaksi

Maija Kymäläinen, 23

Vuodet keskustanuorissa rohkaisivat minut mukaan kunta- ja aluepäättäjäksi. Varapuheenjohtajana haluaisin antaa osaamiseni käyttöön, jotta keskustanuoret on tulevaisuudessa johtava nuorisojärjestö kunta- ja aluepolitiikassa. 

Poliittisen viestimme tulee olla vahvaa keskitiellä kulkemista. Poliittisella pelikentällä meidän tulee toimia keskustelun avaajana, eikä muiden syöttöihin vastaajana.

Jokaista ihmistä tulee kohdella yhdenvertaisesti. Pienen maan vahvuus on se, että jokaiselle annetaan mahdollisuus. 

Arvostan rehellisyyttä. Sitä, että uskalletaan katsoa asioita silmästä silmään. Täytyy aina rehellisesti arvioida mennyttä ja rohkeasti katsoa tulevaa. 

Olivia Löytänen, 26

Olen 26-vuotias järjestökentän ammattilainen joka innostuu järjestön kehittämisestä ja poliittisista keskusteluista erilaisten ihmisten kanssa. Olen aktiivinen etenkin koulutukseen, mielenterveyteen ja yhdenvertaisuuteen liittyvissä teemoissa, ja tahdon olla mukana tekemässä Suomen poliittisesta kentästä keskustelukulttuuriltaan rakentavampaa ja ratkaisukeskeisempää. 

Keskustanuorten varapuheenjohtajana haluan päästä tekemään politiikastamme vetovoimaisempaa vastakkainasettelun keskellä, sekä kehittämään järjestön toimintaa koko jäsenistöllemme mielekkäämmäksi, jotta jokainen voi kokea olonsa tervetulleeksi, ja saavansa jotain irti toimintaan osallistumisesta.

Instagram
Viestipalvelu X

Antti Paunonen, 28

Arvomailmassani on tärkeää että jokaiselle annetaan mahdollisuus onnistumiseen ja yhteiskunta olisi asia jonka eteen jokainen on valmis laittamaan kortensa kekoon, siksi olen mukana politiikassa ja sen mukaista tulevaisuutta haluan luoda. Olen toiminut keskustanuorissa aktiivina 2 vuotta piiritasolla ja vuoden liittohallituksessa. Tätä ennen olin eri opiskelijajärjestöissä paikallistoiminnasta aina valtakunnan tasolle. Asiaosaamisen on vahvinta korkeakoulupolitiikassa, kestävässä kehityksessä, yrittäjyydessä sekä maa- ja metsätalous kysymyksissä. Keskustanuorten pitää olla jokaiselle avoin ja turvallinen kasvualusta niin poliittisesti kuin ihmisenäkin. 

Instagram

Miina-Maija Simonen, 26

Olen 26-vuotias tuleva sähkötekniikan diplomi-insinööri, joka on haalinut itselleen elämänkokemusta niin armeijan leivistä, rinneravintoloista, navetoista kuin insinöörien toimistotöistäkin.

Näkemyksessäni siinä missä yhteiskunta on ihmisiä varten, myös ihmiset ovat yhteiskuntaa varten. Haluankin nähdä tasa-arvoa ja oikeudenmukaisuutta sekä yhteiskunnalta että ihmisiltä. Keskustanuorista löysin henkisen kotini, ja nyt kaksi vuotta liittohallituksessa istuttuani olen todennut, että minulla olisi vielä paljon annettavaa liitolle varapuheenjohtajan roolissa.

Instagram
Viestipalvelu X

Ehdolla liittohallituksen jäseneksi

Patrik Huotari, 21

Haluan liittohallituksessa tuoda järjestöömme arvojen yhteisymmärrystä. Joukkoomme mahtuu monia erilaisia näkemyksiä ja se on rikkautemme. Välillä arvojen kolahdukset synnyttävät kipinöitä mutta elinvoimaisen ja vahvan kansanliikkeen perustana on arvojen yhteisymmärrys, eroavaisuuksien kunnioittaminen ja kompromissien löytäminen. Haluan olla mukana rakentamassa ympäristöä, jossa jokainen saa kertoa mielipiteensä avoimesti. Minun keskustanuoriin ovat kaikki tervetulleita!

Instagram
Viestipalvelu X

Juha Julmala, 27

Olen 27-vuotias opiskelija ja toimittaja Peräseinäjoelta. Maatilan kasvattina sydämelläni on maaseudun nuorten tulevaisuus ja toimeentulo sekä huoltosuhteen ja -varmuuden pitäminen kunnossa. Tässä maailmanpoliittisessa tilanteessa ei ole varaa downgreidaukseen, vaan Suomen on pysyttävä talouskasvussa verrokkimaidensa tasolla.

Terävällä kynälläni haluaisin pusertaa kannanottoja järjestömme kasvua edistäen. Maakuntien nuoret janoavat perustarpeidensa puolien pitämistä jämäkällä otteella, ja sitä painipitäjä Peräseinäjoen kasvattina tarjoan. En väännä väellä ja voimalla, vaan tarkkaillen ja tunnustellen, sillä ilman konsensushakuisuutta elämän tärkeisiin peruskysymyksiin Keskusta hukkuu erilaisten mielipiteiden sapelinkalisteluun. Pidetään kaikki mukana.

Facebook
Instagram

Aino Kylälehtonen, 16

Ponnistan Satakunnasta, Huittisista, opinnot ja arki rullaavat Tampereella, Lyseon lukiossa yhteiskuntatiedelinjalla. Sydämenasioitani ovat nuorisovaltuustovaikuttaminen, kuntien ja kylien elinvoimaisuus ja yrittäjyys, erityisesti nuori yrittäjyys. Haluan olla tekemässä Keskustan uutta nousua keskustanuorten kautta, siksi olen ehdolla liittohallitukseen, hyvä kenuystävä. Vakavastiotettavuutta, entistä parempaa jäsenhankintaa ja yhdessä tekemisen meininkiä, niillä me nousemme.

Sydäntä ja rohkeutta – niitä minusta löytyy ja ne laitan peliin keskustan ja keskustanuorten parhaaksi.

Facebook
Instagram

Valtteri Markula, 28

Mikko Miettinen, 25

Olen 25-vuotias joensuulainen opiskelija. Tällä hetkellä toimin Keskustaopiskelijoiden liittohallituksen jäsenenä sekä Joensuun Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana.

Viime aikoina olen huolestunut liittomme tilasta. Monella piirillä menee huonosti jäsenmäärän ja talouden suhteen, ja vaarana on, että toiminta loppuu kokonaan. Keskustanuorten tulee löytää keinot näiden piirien tukemiseksi, ja tätä haluan liittohallituksessa edistää.

Keskustanuorten tulee olla puolueen uudistava voima, joka tuo rohkeasti esille uusia näkemyksiä ja kasvattaa tulevaisuuden keskustapoliitikkoja. Ilman jäseniä se ei ole mahdollista.

Facebook
Instagram
Viestipalvelu X

Väinö Tamminen, 21

Olen 21-vuotias aikuisopiskelija ammattikoulun ihmeellisessä maailmassa. Kotoisin olen Keski-Suomesta, Joutsasta ja väliaikaista päämajaa pidän Mikkelissä. Tällä hetkellä vaikutan Keski-Suomen Keskustanuorten varapuheenjohtajana ja lisäksi olen toiminut myös piirimme puheenjohtajana ja piirihallituksen jäsenenä.

Olen tällä hetkellä erityisen kiinnostunut energiapolitiikan kehityksestä ja sen mahdollisuuksista luoda parempi huominen meille jokaiselle. Uskon siihen, että nuorkeskustalainen politiikka on avain kehittää yhteiskunnastamme ekologinen ja kestävä. Luotan tämän meidän yhteisen liikkeemme voimaan missä voimme olla vaikeissakin asioissa aikaamme edellä ja pitää edistyksen lippua yllä, vaikka vastavirta olisikin kova. Näen Keskustanuoret kasvatus- ja oppimisjärjestönä, jossa ihmisestä pidetään huolta vaikeinakin aikoina ja virheitäkin saa tehdä, tämä on se meidän yhteinen asia josta jokainen jäsenemme saa olla ylpeä. Yhdessä mennään ja hoidetaan, hyvä tästä tulee!

Instagram

Veera Ursin, 23

Moi! Mä olen 23-vuotias kunnanvaltuutettu Leppävirralta. Keskustanuoret tarvitsee järjestön kunnianpalautuksen, jotta jäsenyys olisi merkityksellistä jokaiselle. Keskustanuorten on otettava käyttöön koulutus- ja mentorointiohjelmat, jotka kasvattavat uusia talentteja niin politiikkaan kuin muihinkin tehtäviin yhteiskunnassamme. Vuoden 2025 kunta- ja aluevaaleihin on valmistauduttava ajoissa. Keskustanuorten on oltava poliittisen keskustelun edelläkävijöitä nopealla reagointikyvyllä ja rohkeilla keskustelun avauksilla.

Elän monipaikkaisesti – koti Leppävirralla ja metsätalousinsinööriopinnot Joensuussa. Viimeiset kaksi vuotta olen toiminut Pohjois-Savon Keskustanuorten puheenjohtajana. Nähdään Kuopiossa!

Instagram

Mikäli olet ehdokkaana ja haluat oman esittelysi tälle sivulle, olethan yhteydessä Keskustanuorten mediasuunnittelijaan.