Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Pirkanmaan piirit: Aleksi Sandroos Keskustanuorten puheenjohtajaksi

tiistai 14.09.2021

Etelä-Pohjanmaan, Helsingin ja Pirkanmaan Keskustanuoret esittävät Aleksi Sandroosia Keskustanuorten puheenjohtajaksi tulevalle kaksivuotiskaudelle. Sandroos toimii tällä hetkellä Suomen ylioppilaskuntien liiton SYL:n varapuheenjohtajana, ja hänellä on kokemusta useiden eri järjestöjen johtotehtävistä. Puheenjohtaja valitaan Keskustanuorten liittokokouksessa 29.–31. lokakuuta 2021 Torniossa.

Piirit luottavat Sandroosin kykyyn herättää liitossa rakentavaa keskustelua nuorisojärjestölle ja koko puolueelle tärkeistä kohtalonkysymyksistä. Ilmastonmuutoksen ratkaisut on saatava esille, alkiolaisesta ihmisarvokäsityksestä on tultava valtavirtaa ja sosiaaliturvapolitiikassa keskustalaisten roolia perusturvan (etenkin perustulon) kehittäjinä on vahvistettava.

”Koko keskustaliike lepää nuorisonsa varassa. Puheenjohtajakaudellani tulisin vahvistamaan nuorten ääntä puolueen suuntaan yhä kuuluvammaksi, tarvittaessa jopa pieneen ärsyttämiseen asti,” Sandroos lupaa.

Nuorisojärjestön johtajaksi Sandroos ei olisi nousemassa kylmiltään. Hänen vahva kokemuksensa etenkin opiskelijatoiminnasta ja johtotehtävistä on tehnyt hänestä vahvan kandidaatin hyvin monenlaisiin vastuutehtäviin.

“Vankka kokemus paikallistason toiminnassa, julkishallinnollisen ylioppilaskunnan puheenjohtajana ja valtakunnallisen liiton johdossa luovat hyvät ja vakuuttavat valmiudet toimia liittomme puheenjohtajana. Samoin myös Aleksin tapa toimia räväkkänä, mutta rakentavana viestijänä toisi hyvää piristystä liittomme tulevaisuuteen,” Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Joni Takku toteaa Sandroosista.

”Koemme, että Aleksin arvot kohtasivat hyvin piirimme arvojen kanssa. Myös hänen johtajakokemuksensa vakuutti meidät, joten on ilo lähteä tukemaan Aleksia Keskustanuorten puheenjohtajaksi”, kommentoi Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Susanna Laitila.

Keskustanuorten toiminnassa Sandroos tunnetaan myönteisestä ja huumoripitoisesta asenteestaan.

“ Aleksiin tutustuminen on ollut helppoa. Hän on helposti lähestyttävä toimija, joka ottaa huomioon ryhmän jokaisen jäsenen yksilönä,” kommentoi Helsingin Keskustanuorten puheenjohtaja Jade Myllykangas.

Aleksi Sandroos on toiminut vuonna 2017 Pirkanmaan Keskustanuorten varapuheenjohtajana, ja vuosina 2019–2020 Vaasan yliopiston ylioppilaskunnan kuntapoliittisena vastaavana ja hallituksen puheenjohtajana. Sastamalasta kotoisin oleva nykyinen vaasalainen vaikuttaja toimii tänä vuonna Helsingissä Suomen ylioppilaskuntien liiton varapuheenjohtajana.

Sandroos tunnetaan rakentavasta viestintätavastaan, jota hän on hyödyntänyt niin vaikeissa kriisiviestintätilanteissa Vaasassa kuin vaikuttamistyössä opiskelijatoiminnassakin. Hän on toiminut myös Vaasan opiskelija-asuntosäätiön hallituksen puheenjohtajana vuodesta 2018 ja Sastamalan keskusvaalilautakunnan puheenjohtajana 2017–2020.

Aleksin tukitiimiin voit liittyä tästä

Lisätietoja:

Aleksi Sandroos, Keskustanuorten puheenjohtajaehdokas
040 082 6363
aleksi.sandroos@gmail.com

Joni Takku, Pirkanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja
040 704 2627

Susanna Laitila, Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja
040 030 4407

Jade Myllykangas, Helsingin keskustanuorten puheenjohtaja
045 130 4533