Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret esittävät Juha Julmalaa Keskustanuorten liittohallitukseen

lauantai 23.09.2023

Keskustanuorten Etelä-Pohjanmaan piiri esittää 27-vuotiasta Juha Julmalaa Keskustanuorten liittohallitukseen kaudelle 2024-2025. Julmala on kotoisin peräseinäjokelaiselta maatilalta ja opiskelee LAB-ammattikorkeakoulun verkkolinjalla tradenomiksi sekä tekee toimittajan töitä. Hänellä on kokemusta erilaisista luottamustehtävistä niin maakunnallisesti kuin puolueessa. Urheilupolitiikan puolella hän on ollut edistämässä hittilaji pöytätenniksen pelaajamäärän kasvua eri tehtävissä valiokunnista liittohallitukseen. Opiskelijapolitiikasta hän on saanut maistiaisen toimittuaan Ylioppilaiden Terveydenhoitosäätiön opiskelijaraadin jäsenenä. 

“Maalla on mukavaa ja monipaikkaisuus rokkaa, joten Keskustanuoret on näiden teemojen edistäjänä oiva vaikuttamispaikka minulle. Ihmisten arjen peruskysymykset ovat jääneet viime vuosina identiteettipolitiikan höyryäjien sapelien kalistelun varjoon. Keskustassa osataan nähdä isoja kokonaisuuksia, mikä on kielellisen ilmaisun lisäksi myös oma vahvuuteni. Raivataan siis yhdessä tietä kohti oikeudenmukaisempaa yhteiskuntaa. Maalaisjärjellä.” Hän linjaa. 

”Olen oppinut tuntemaan Juhan toimeen tarttuvana aatteen ihmisenä, joka on aina valmiina lähtemään ihmisten pariin viemään Keskustan viestiä eteenpäin. Juha omaa taidon kirjoittaa hyviä poliittisia tekstejä. Siellä terävän kynän takana on taito nähdä meidän nuorten toimijakentän erilaisuus. Juhasta Keskustanuorten liittohallitukseen saataisiin yksi uusi tiimipelaaja, joka haluaa nähdä asioissa hyvää.” Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten puheenjohtaja Susanna Laitila toteaa. 

Julmala haluaa olla kehittämässä liiton viestintää. ”Meidän täytyy uskaltaa ehdottaa muutoksia toimimattomiin konsepteihin ja pureutua tarkemmin ihmisten arjen haasteisiin, jotta meistä voi tulla kiinnostavampi ja vaikuttavampi nuorisojärjestö. Yhä useampi nuori kärsii nykyään esimerkiksi talouden hallinnan ongelmista sekä vuorovaikutuskyvyn ja empatian puutteesta. Siksi talous- ja vuorovaikutustaidot, jotka ovat työelämän pääprinsiipit, voitaisiin nostaa jopa omaksi oppiaineeksi viimeistään yläasteella.” 

Keskustanuorten liittokokous käydään 27.-29.10.2023 Kuopiossa.Lisätietoja 

Juha Julmala                                           Susanna Laitila 

liittohallitusehdokas                               Puheenjohtaja, Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret 

040 681 7610                                           040 030 4407