Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret irtaantuvat Keskustanuorten linjauksesta kieltää turkistarhaus

sunnuntai 30.10.2022

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret ovat pettyneitä Keskustanuorten liittokokouksessa tehtyyn linjaukseen kieltää turkistarhaus. Elinkeino koskettaa erityisesti piirimme aluetta emmekä voi täten yhtyä liiton uuteen kantaan. Otettu kanta saa piirimme miettimään, että päättääkö liittokokous kieltää ensi vuonna porotalouden? Toivottavasti Keskustanuoret katsoo tulevaisuuteen, eikä tällaisiin ratkaisuihin ei enää päädytä ajamalla maaseudun muita elinkeinoja alas.

Piirin puheenjohtaja Susanna Laitila kommentoi tuoreeltaan liiton päätöstä ”Meidän arvomme pohjautuvat koko Suomen elinvoimaisuuteen ja ylisukupolvisuuteen. Tämä otettu kanta ei mielestämme näihin arvoihin sovi. Tällainen elinkeinojen alasajo ja maakuntien elinvoiman rapauttaminen on kestämätöntä politiikkaa.”

Nyt otetun linjan takia Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret vaativat liittohallitusta keksimään ratkaisuja, millä korvataan turkistarhaajien elinkeino tulevaisuudessa ja tiettyjen alueiden elinvoimaisuus.

Kärjistetty median luoma kuva on kaukana tuottajan arjesta. Eläinten oloja on vuosikymmeniä parannettu ja tuottajat tekevät kaikkensa eläinten hyvinvoinnin eteen. Tämä työ tarvitsee arvostuksen, eikä elinkeinon alasajoa järjettömän lyhyellä siirtymällä.

”Maaseudun elinkeinot kamppailevat nyt jo kannattavuuden ongelmien kanssa. Keskustanuorten viesti naapuritilan toimialan alasajosta poliittisista syistä ei varmasti luo yhtään luottamusta maanviljelijöiden keskuudessa. On surullista, kuinka keskustanuorissa tämä näyttää unohtuneen.” Toteaa piirin varapuheenjohtaja Mikko Tukeva.

Etelä-Pohjanmaan Keskustanuoret kehottaa, että puolue ei ota tätä hyväksyttyä aloitetta omaksi kannakseen.

”Puolueen on huolehdittava, että elinkeinoja ei puolueen vahvoilla kannatusalueilla ajeta alas.” Tiivistää Laitila.