Etelä-Pohjanmaan keskustanuorten blogi: Arvosta luonnon ihmeitä

torstai 27.06.2024

Pitkän sisällä vietetyn työpäivän jälkeen on hyvä hetki astua luonnonhelmaan. Kuunnella lintujen laulua ja ihmetellä lähimetsän oravaa. Hengittää puhdasta ilmaa ja tuoksutella ojanpientareen kauniita kukkia.

Luonto ympärillämme on täynnä ihmeitä ja kauneutta, joka tarjoaa elinympäristön lukemattomille lajeille – mukaan lukien meille ihmisille. Luonnon arvostaminen on tärkeää jokaiselle meistä, jotta myös jatkossa voimme astua työpäivän jälkeen luontoon, joka voi hyvin.

Luonnon arvostaminen tarkoittaa monia asioita. Niin kauniiden maisemien ihailemista, kuin myös konkreettisia tekoja, joilla voimme suojella ja ylläpitää luontoa tuleville sukupolville. Pienillä valinnoilla, kuten kierrätyksellä ja energian säästämisellä voimme vähentää ympäristövaikutustamme ja tukea luonnon säilymistä. Näin luonto pysyy kauniina myös tulevaisuudessakin.

Luonnon arvostaminen on avainasemassa kestävän tulevaisuuden rakentamisessa. Se kannustaa meitä toimimaan vastuullisesti ja suojelemaan ympäristöämme. Kestävän maatalouden harjoittaminen on tärkeää niin taloudellisesta näkökulmasta kuin suomalaisen ruuantuotannon kannalta. Tulevien sukupolvien hyvinvointi riippuu siitä, miten me tänään kohtelemme luontoa.

Voimme valita polun, joka johtaa kestävään kehitykseen ja elinvoimaiseen luontoon. Tämä vaatii meiltä yksilöinä ja yhteisönä sitoutumista ja toimintaa. Meidän tulee ymmärtää, että luonnon arvostaminen ei ole valinnaista, vaan välttämätöntä hyvinvointimme ja selviytymisemme kannalta. Ilman arvostusta luonnosta nauttiminen ei tulevaisuudessa ole mahdollista.

Yhdessä voimme rakentaa maailman, jossa luonto ja ihmiset elävät harmoniassa ja jossa tulevat sukupolvet voivat nauttia terveestä ja elinvoimaisesta ympäristöstä. Luonnon arvostaminen on matka, joka alkaa jokaisesta meistä – ja se on matka, joka kannattaa tehdä.

Louna Yli-Hemminki
Keskustanuorten Etelä-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja