Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten blogi: Nuorisoseurat: lapsuuden ja nuoruuden kulmakiviä

keskiviikko 27.09.2023

Nuorisoseurat ovat osa suomalaista kulttuuria ja yhteiskuntaa jo lähes 150 vuoden ajan. Ne tarjoavat lapsille ja nuorille mahdollisuuden harrastaa monipuolisesti ja kehittää itseään. Nuorisoseuraharrastuksen hyödyt ovat moninaisia, ja ne ulottuvat pitkälle aikuisuuteen asti.

Muistan, kun olin pieni, kävin aina nuorisoseuralla, kun siellä oli tapahtumia. Siellä pelasin sählyä, tein teatteria ja katsoin valehtelukisoja. Nuorisoseura oli minulle kuin toinen koti. Siellä tapasin ystäviä, ja siellä oppi jotain uutta joka päivä.

Muistan, kun olin 6-vuotias, osallistuin nuorisoseuralla järjestettyyn teatteriprojektiin. Se oli minulle ensimmäinen kerta, kun esiinnyin yleisön edessä. Olin todella jännittynyt, mutta myös innoissani. Näytelmä oli menestys, ja sain siitä paljon palautetta. Se oli minulle tärkeä kokemus, joka antoi minulle varmuutta ja rohkeutta.

Nuorisoseuraharrastus oli minulle tärkeä osa lapsuutta ja nuoruutta. Se auttoi minua kehittymään ihmisenä ja löytämään omat vahvuuteni. Olen kiitollinen siitä, että minulla oli mahdollisuus harrastaa nuorisoseuralla.

Nuorisoseuraharrastus tarjoaa lapsille ja nuorille monia hyötyjä. Se tarjoaa mahdollisuuden:

● Harrastaa monipuolisesti

● Kehittää taitoja ja osaamista

● Tutustua uusiin ihmisiin ja luoda ystävyyssuhteita

● Kehittää yhteisöllisyyden tunnetta

● Edistää mielenterveyttä

● Kehittää työelämävalmiuksia

Nuorisoseurat ovat tärkeä osa suomalaista yhteiskuntaa. Ne tarjoavat lapsille ja nuorille mahdollisuuden kasvaa ja kehittyä. Seurantalot ovat varsinkin taajamien ulkopuolella niitä viimeisiä koko yhteisön kokoontumispaikkoja.

Tuomo Autio
Etelä-Pohjanmaan Keskustanuorten hallituksen jäsen