Hämeen Keskustanuoret tukee Hilkka Kempin valintaa Keskustan varapuheenjohtajaksi

tiistai 25.08.2020

Hämeen Keskustanuoret tukee Hilkka Kempin valintaa Keskustan varapuheenjohtajaksi. Hilkka on toiminut aktiivisesti kuntapolitiikassa kotikunnassaan Asikkalassa saaden vuonna 2019 Kuntaliitolta vuoden valtuutettu -tunnustuksen työstään kuntansa hyväksi. Lisäksi Hilkka on toiminut useissa luottamustehtävissä myös valtakunnanpolitiikassa. Kevään 2019 vaikeissa eduskuntavaaleissa Hilkka valittiin eduskuntaan ainoana keskustalaisena edustajana Hämeen vaalipiiristä.

-Hilkan rohkeat avaukset poliittisissa tehtävissä esimerkiksi lapsiperheköyhyyden torjuntaan liittyen ovat hyvä esimerkki kysymyksistä, joissa Keskustaa yhä todellakin tarvitaan. Lisäksi Hilkka on pitänyt ansiokkaasti esillä koulutuksen tärkeyttä niin yksilön kuin kansantaloudenkin kannalta. Avauksia näistä teemoista olisi hyvä tehdä yhä enemmän puolueen toimesta, Hämeen Keskustanuorten puheenjohtaja Lauri Hämäläinen toteaa.

Hämeen vaalipiiri ei ole historiallisesti ollut keskustalaisille helppo paikka ponnistaa eduskuntaan. Vaalipiirin alueella on niin maaseutumaisia kuntia, joissa keskustan kannatus on vahvaa kuin myös keskisuuria kaupunkeja, jotka ovat Etelä-Suomen suurten kasvukeskusten vaikutteille alttiita. Nousu eduskuntaan alueelta vaatii todella sekä kaupunkimaisen että maaseutumaisen elintavan ymmärrystä.

-Uudet tavat poliittisen viestin esiin tuomiseksi ovat tärkeitä, ettei meidän viestimme huku perusvihreän öyhötyksen sekaan. Hilkka viestii kansanedustajana hyvin niin sosiaalisessa kuin perinteisemmässä mediassa – hänen osaamisestaan olisi puolueelle varmasti hyötyä. Kaikkea viestintää kun ei voi jättää vain puoluetoimiston varaan. Hilkka kokeilee myös ennakkoluulottomasti uusia viestinnän tapoja: esimerkiksi hänen tänä keväänä lanseeraamansa podcast on mainio tapa käydä eri teemoista keskustelua syvällisemmin. Tällaista tarvitsemme koko puolueen tasolla lisää, Hämeen Keskustanuorten varapuheenjohtaja Mikko Myllymäki jatkaa.