Helsingin, Hämeen ja Lapin Keskustanuoret: Olivia Löytänen Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi

tiistai 12.09.2023

Helsingin, Hämeen ja Lapin Keskustanuoret esittävät 26-vuotiasta Olivia Löytästä Keskustanuorten varapuheenjohtajaksi. Löytänen toimii tällä hetkellä Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajana.

“Olen päässyt edistämään opiskelijoiden asemaa opiskelijajärjestöjen johdossa, ja haluan tarjota osaamiseni Keskustanuorten käyttöön. Edellisissä tehtävissäni olen jo päässyt vaikuttamaan opiskelijapolitiikkaan, mutta haluan suunnata vaikuttamistyötä myös muille politiikan osa-alueille – erityisesti olen huolissani nuorten mielenterveyden heikkenemisestä. Meidän täytyy toimia, jotta nuorten usko parempaan tulevaisuuteen voidaan palauttaa”, lausuu Löytänen.

Löytäsellä on pitkä kokemus järjestötoiminnasta. Nykyisen Keskustaopiskelijoiden puheenjohtajan tehtävän lisäksi hän on toiminut muun muassa saman järjestön varapuheenjohtajana, sekä Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOKin puheenjohtajana sekä hallituksen jäsenenä. Puolueen tasolla Löytänen on toiminut puoluehallituksessa, sivistyspoliittisessa työryhmässä ja asumistukea kehittävässä työryhmässä. 

Löytänen haluaa panostaa etenkin Keskustanuorten järjestötoiminnan kehittämiseen. Järjestön tulee sekä houkutella uusia jäseniä että tarjota tarpeeksi mielekästä tekemistä nykyisille jäsenille. Hyvien tapahtumien kautta osallistujat voivat kehittyä vaikuttajina, ja toiminnassa on riittävästi valinnanvaraa eri aiheista kiinnostuneille. Tapahtumat ovat liima, joka pitää yhteisön koossa, mutta yhteisöllisyyteen täytyy tietoisesti panostaa.

”Olivia on aktiivinen edunvalvoja, joka ei pelkää haastaa itseään ja edustamaansa organisaatiota. Olivialla on monipuolista järjestöjohtajakokemusta sekä ammattikorkeakouluopiskelijoiden että keskustaopiskelijoiden parissa. Uskon, että Olivian kokemus edesauttaa järjestöämme kehittymään entistä paremmaksi ja ketterämmäksi”, sanoo Joonas Paavilainen, Helsingin Keskustanuorten varapuheenjohtaja.

Lisätietoja

Olivia Löytänen

040 9381 382

olivia.loytanen@gmail.com