Helsingin ja Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret esittävät Miika Jauhiaista liiton kansainvälisten asioiden sihteeriksi

tiistai 21.09.2021

Helsingin ja Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret esittävät oululaista Miika Jauhiaista Keskustanuorten kansainvälisten asioiden sihteeriksi (myöhemmin KV-sihteeri) kaudelle 2022-2023. Jauhiainen on 21-vuotias ruotsin kielen ja kansainvälisen yritysviestinnän opiskelija Oulun yliopistosta. Lisäksi hän työskentelee Keskustan ruotsinkielisen piirin järjestösihteerinä ja vaikuttaa Keskustanuorten kv-jaostossa sekä Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuorten piirihallituksessa. Aiemmin Tukholmassa opiskellessaan hän osallistui paikallisen Keskustan nuorisopuolueen (Centerpartiets ungdomsförbund) toiminnassa kehittäen sitä edelleen. Erityisesti ulkopoliittiset aihealueet ovat Jauhiaisen mielenkiinnonkohteena ykkösenä.

“Kuluneena vuonna olemme saaneet aikaan paljon positiivista kehitystä kv-jaoston toiminnassa, ja tätä edistystä tahdon olla osaltani viemässä eteenpäin jatkossa KV-sihteerin paikalta. Mm. nuorisojärjestömme ja puolueen välinen yhteistyö kaipaa päivitystä kv-toiminnan osalta, kuten myös kanssakäyminen naapurimaiden sisarjärjestöjen ja puolueiden kanssa”, kuvailee Jauhiainen motivaatiotaan KV-sihteerin tehtävää kohden.

Oululainen Miika Jauhiainen on ehdolla Keskustanuorten Kansainvälisten asioiden sihteeriksi kaudelle 2022-2023.

Helsingin Keskustanuorten puheenjohtajan Jade Myllykankaan mukaan Jauhiaisella on  kv-sihteerin tehtävään soveltuvaa näkemystä ja osaamista.  

“Olen oppinut tuntemaan Miikan toimeen tarttuvana osaajana, joka on kiinnostunut lisäämään kansainvälisen politiikan näkyvyyttä ja monikielistä toimintaa Keskustanuorissa. On ilo esittää Miikaa KV-sihteeriksi!”, lisää Myllykangas.

”Miikalle on kertynyt valtavasti kansainvälistä kokemusta opiskeluajoilta Ruotsista ja aktiivisesta toiminnasta Ruotsin Keskustan nuorisojärjestössä. Tätä kokemusta hän on päässyt jo hyödyntämään toimimalla aktiivisesti liiton kv-jaostossa. Kansainvälinen politiikka ja EU-asiat ovat politiikan sektoreista Miikalle tärkeimmät ja ne juuri ovat kv-sihteerin toimenkuvan ydinaluetta. KV-sihteerin paikka on kuin luotu Miikan kaltaiselle osaajalle”, sanoo Keskustanuorten Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Teemu Haukipuro.

Keskustanuoret valitsee uuden KV-sihteerin liittokokouksessaan 29.-31.10.2021 Torniossa.

Lisätietoja:

Jade Myllykangas, 045 130 4533

puheenjohtaja / Helsingin Keskustanuoret

Teemu Haukipuro, 044 0931805

puheenjohtaja / Pohjois-Pohjanmaan Keskustanuoret

Miika Jauhiainen, 040 1513957

KV-sihteeriehdokas